Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Jogos kérés lenne a tanár...

Jogos kérés lenne a tanár felé, hogy tartson órát? Szerintetek jó ötlet lenne felvennem a kapcsolatot a többiekkel ezügyben?

Figyelt kérdés

Latinból a tanárunk a következőképpen csinálja az "távoktatást": azt írta, haladjunk tovább a könyvből, fordítsuk le a szövegeket, aztán majd küld hozzá megoldást. A szövegek Cicerótól vannak, úgyhogy nem olyan könnyűek, egyedül nem igazán tudom megoldani. Szerencsére van egy ismerősöm, aki tud benne segíteni, de a tanév hátralévő hónapjaiban nem várhatom el tőle, hogy folyamatosan segítsen.

Összesen 4-en vagyunk ebben a csoportban, de mivel a másik 3 diák egy másik iskola tanulója (összevont csoport), nem igazán tudom ők hogy haladnak, nem nagyon beszélek velük. Arra gondoltam, hogy csinálok egy csoportot és felvetem nekik, hogy kérjük meg a tanárt, hogy tartson Skypeon/Zoomon órát. Nekem fontos lenne ez, mert latinból szeretnék jövőre érettségizni, és ezeknek a szövegekben jó része szóbeli tétel.

Ti mit gondoltok?

2020. ápr. 1. 13:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
jó, négyeske, de komolyan nem értem: ha nincs egy fia "kütyüje" sem a drága rokonodnak, hogy készül órákra, keres anyagot, adminisztrál? nem beszélünk itt semmi extra elvárásról, egy számítógépe vagy egy okostelefonja csak van, az már rég nem ilyen luxuscikk...
2020. ápr. 1. 15:37
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy kollégám most akart webkamerát venni és nem kapott, azt is lerabolták... Attól, hogy valakinek van számítógépe meg internete, nem biztos, hogy van mikrofonja, webkamerája is.
2020. ápr. 2. 11:42
 13/20 anonim ***** válasza:
49%
Apámnak nincs okostelefonja, mert nem szereti, amúgy meg egész jól tudja használni az internetet.
2020. ápr. 2. 11:43
 14/20 anonim ***** válasza:
13%
Remélem, a kérdezőék valahogy meg tudják oldani, mert tényleg nagy segítség lehet, de azért írtam le a kollégám esetét is, hogy nem tudott webkamerát venni - amúgy a főállása mellett egyetemen is tart órát, és azt most távoktatásban kell megoldani, úgy, hogy kicsi gyerekei vannak, akik miatt jobban kell vigyáznia -, hogy nem feltétlenül olyan egyszerű a helyzet, és legyetek egy kicsit megértőbbek a másik oldallal is, akiknek meg kell felelniük valahogy ebben a rendkívüli helyzetben az elvárásoknak úgy, hogy nem feltétlenül biztosított a technikai felszereltség.
2020. ápr. 2. 11:56
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm azoknak, akik értelmesen válaszolták meg a kérdésem!

Én tényleg próbálok megértő lenni a tanár irányába, mert valóban nem tudom, hogy milyen technikával rendelkezik (én azért batorkodom feltételezni, hogy van webkamerája), de ez a helyzet mégsem maradhat így év végéig.

2020. ápr. 2. 12:57
 16/20 anonim ***** válasza:
Igyekeztem értelmesen válaszolni, amellett, hogy felhívtam a figyelmedet az esetleges akadályokra is (ami miatt más hozzászólók letámadtak), nem rosszindulatból írtam egyik hozzászólásomat sem, csak látom a másik oldalt is több szinten. Ha megkérdezitek, abból semmi baj nem lehet, szerintem egy normális hangvételű kérdésre a tanárotok is tud korrekt választ adni, akármik is a lehetőségek. Kívánom a legjobbakat, és kitartást! :-)
2020. ápr. 2. 13:16
 17/20 anonim ***** válasza:
67%
Bár ügyesen kitöröltettétek a válaszaimat, mert nyilván nem esett le a lényegük: hahó! Okostelefon? Videóhívás, tudjátok, okostelefonon van kamera meg mikrofon is, van rá skype, ugyanúgy működik, mint a gépen. Jópofa ezzel takarózni, hogy nincs a géphez ez meg az, csak éppen sikerül még jobban tudatosítani a köznépben az amúgy tévhitet, hogy a pedagógusok az év nagy részében nem csinálnak semmit. Mert most aztán tényleg kihasználják a lehetőséget elég alaposan... nem akarásnak nyögés a vége, szokták mondani. Érdekes mód mindenki más meg tudja oldani a távmunkát, pedig sokan nem informatikai zsenik. Kész röhej.
2020. ápr. 2. 13:56
 18/20 anonim ***** válasza:
74%
Aki szidja a tanárokat, az menjen tanárnak.
2020. ápr. 2. 16:33
 19/20 anonim ***** válasza:
46%
nem a tanárokat szidtuk, csak kiemeltük, hogy elég gáz, hogy valaki 2020ban képtelen megoldani az oktatás folytatását úgy, hogy közben már rég feltaláltak minden hozzá szükséges eszközt. nyelvtanár gyerekeként mondom. egyszerűen a lustaság jele, hogy most egy csomóan hanyattdobták magukat, hogy ó, nekem ez nem megy, szidjuk a kormányt a vírust és a gyerekeket, ahelyett hogy hajlandóak lennének tovább dolgozni.
2020. ápr. 2. 16:50
 20/20 anonim ***** válasza:
#19 Értsd már meg BMEG: a tanárnak NEM KÖTELESSÉGE a SAJÁT eszközeit használni a munkája során, akkor sem, ha vannak neki.
jan. 3. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!