Miért fordultak ellenem?
Utolsó évemet járom egy gimnáziumban. Ez a harmadik évem itt, mert 10. be iskolát váltottam és akkor év elején kerültem ide egyik barátnőmmel aki egy osztályba járt velem a volt iskolámba. Nagyon jó barátnők voltunk, sok mindent csináltunk együtt és az itteni osztályomba is könnyen beilleszkedtem, mert nagyon nyitott személyiség vagyok. Én és a barátnőm összebarátkoztunk egy lánnyal aki szintén az osztályba járt. Mi hárman nagyon jó barátnők lettünk, mindent megbeszéltünk egymással, iskolán kívül is sokszor találkoztunk stb. Persze, eközben az osztály többi tagjával, főleg a többi lánnyal is nagyon jól kijöttem, mert mint azt említettem nagyon nyitott vagyok és mindig központi személy voltam az osztályban. A tavalyi tanév végén a két barátnőm elkezdett távolodni tőlem. Egyre többször hallottam vissza azt, hogy kibeszélnek a hátam mögött. Azonban az elmúlt időkben mindenen túltesz az amekkora gyűlölettel viseltetnek irántam. Így szépen lassan eljutottunk arra a pontra, hogy levegőnek nézzük egymást, nem szólok hozzájuk és ők se hozzám. De ők ketten egymással továbbra is jó barátnők maradtak. Róluk azt fontos tudni, hogy gyűlölik a nagy felhajtást, utálnak részt venni az osztályközösség munkájában pl. rendezvényeken szerepelni stb. Lusták, trehányak, mindig kibújnak a munka alól, mindent ellógnak stb.
Én ennek pont az ellentéte vagyok. Igyekszem mindenből kihozni a maximumot. Központi személy vagyok az osztályomban, nagyon fontosnak tartom az osztály ügyeit, a szalagavató szervezéséhez is nagyban hozzájárultam. Sokszor kellett az osztálytársaimra rászólnom, hogy ne lazsáljanak. Sok munkát beleölök az osztály ügyeibe. Nemsokára ballagás, szerenád, érettségi bankett, amik szinte a legfontosabb egy diák életében, hogy ezek jól sikerüljenek. Nagyon nem szeretem az olyan embereket akik semmit nem adnak hozzá a közösséghez. De szerintem ez fontos, hogy az osztályunk jól szervezett, összetartó legyen és kiálljunk egymásért.
Mindig, már általános iskolás koromban is részt vettem sok mindenben, most utolsó tanévben mindent beleadtam, hiszen ezek a legfontosabb események. Az említett két lány nagyon undorító dolgokat mondott rólam a hátam mögött. Olyanokat, hogy megtudnának engem fojtani és hasonlók. Ti mit gondoltok, mi az oka annak, hogy így ellenem fordultak? Talán, hogy én fontosnak a tartom a közösséget, ők pedig nem?
Megkaptad a magadét pár napja! Nem volt elég??
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak..
A helyzet az, hogy kevesen értik a szándékaidat. A mai világban, ha valaki lelkes, az már egyből "rossz embernek" van titulalva és "ellenszenves" másoknak, mert ő nem követi az elvárást. Mi is az elvárás? Hogy legyél lusta.
Sok ember úgy van vele, hogy miért pörög bárki bármin, amikor úgyis lesz valahogy, de fel se fogják, hogy csak azért van minden valahogy, mert más megcsinálja. Ha te leülnél és semmit sem tennél, akkor nem lenne am nekik szalagavató vagy akármi és akkor sírna a szájuk, de ezt nem értik meg és nem hálásak neked.
Szerintem xard le őket, mert nem érdemlik meg, hogy miattuk búslakodj. Majd az egyetemen kifogsz egy jobb társaságot, oda úgysem muszájból mennek a szakra.
Figyeljetek, lehet a kérdező mellé állni, ellen fordulni, mindenki úgy tesz, ahogy szeretne, de maradjunk bizonyos határokon belül.
Az ilyen "Egy öntelt, undorító, hányingerkeltő ember vagy," kommenteket mellőzzük. A kérdező egy érző emberi lény, végzős a gimiben, akinek egy kérdése volt. Meg lehet írni a véleményünket, de azért maradjunk meg egy határon belül.
Ugyabnúgy, ahogy a kérdező sem támadott rá a tübbi hozzászólóra se itt, se a másik kérdésében ilyen durva stílusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!