Miért vannak ilyen tanárok?
Kegyetlenek megütik egyes diákokat csak azèrt mert nem ott nyitotta ki a könyvét.
Mi jogon teheti meg?
Megüti??
Ez melyik iskola?
Ha jól tudom a kommunizmus óta nincsen fizikai bántalmazással járó nevelés.
Nincs is hozzá joga. Neki annyi a dolga, hogy leadja az anyagot aztán viszontlátásra. Ha pedig a diák nem viselkedik akkor maximum bevág egy szaktanári figyelmeztetést. Egyébként én engedélyeztetném azt az iskolálnak, hogy ha a tanuló példátlan magatartásával zavarja az órát akkor megmondhassa neki, hogy "legyen szíves álljon fel aztán hagyja el a termet". Egyetemen már csak ennyiből áll a fegyelmezés, elemi és középsuliba is így kellene.
Kedves#2
És nekem mi közöm hozzá ha diák üti meg a tanàrját? Nem az a téma tudsz olvasni?
Kérdező, meséld már el légy szíves a teljes "történetet"...
Csak azért kérem, mer így odaböffentett két mondatból nehéz véleményt alkotni...
Ahogy a mai helyzetet ismerem, már egy kokiért rohannátok az igazgatóhoz, a tanár pedig meg lenne hurcolva.
Abban viszont tényleg igazad van, hogy a tanárnak nincs joga megütni a gyereket. Sajnos.
Elvétve akad olyan tanár aki megüti a diákokat, amivel nem értek egyet.
Viszont azt sokkal nagyobb bűnnek tartom ha valaki kiír egy kérdést és semmiféle konkrétumot nem ír hozzá. Hogyan ütötte meg a tanár az elsős kisgyereket a kérdező szerint. Nem mindegy hogy pofon volt vagy egy vállveregetés. Ha a gyerek epilepsziás roham közben nem nyította ki a könyvet és a tanár próbálta lefogni és úgy csattant el a pofon, akkor más elbíráás alá esik. Ugyanez igaz ha a gyerek elájul (természetesen nem nyítja ki a könyvet) és ekkor a tanár próbálja magáhoztéríteni.
Na ezért tartom bunkóságnak egy adott történetből egy dolognak a kiemelését. Talán az a pofon inkább a kérdezőnek járna.
Nos a történet röviden
A tanár azt mondta nyissátok ki a könyvet 27oldalin a tanár látta hogy nem ott van kinyit a odament és tiszta erejével 3-4 szer is fejbebaszta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!