Hogy ne adjam oda másnak a megoldott házi feladatomat?
Van pár ember az osztályban, aki sose csinál matek leckét, ők mindig elkérik tőlem.
Én nem szeretném odaadni, mert sokat dolgoztam vele, ők meg 1 perc alatt lemásolják, és ezt nem tartom igazságosnak.
Egyszerűen nem bírom azt mondani nekik, hogy nem, mert félek megsertődnek, vagy megszakadnak az eddigi jó kapcsolataink mert "irigy" vagyok stb.
Ha valakinek van személyes tapasztalata, az hogyan vette rá magát, hogy végre nemet tudjon mondani?
Tudod mekkorát fognak röhögni, ha azt mondom, hogy nem adom oda az ő érdekükben, meg hogy tanuljatok légyszíves? :)
Sajnos.
Igazad van, Kérdező: kinevetnének.
Sokan írták helyesen, hogy Te okosodsz, edzed az agyad, ők meg élősködnek, de buták is maradnak. Tény, hogy nem kell mindenkinek minden az életben abból, amit az iskolában meg kell tanulni, de jön még bizonyítványosztás is, záróvizsga, érettségi, diplomamunka. Ott majd szépen elhasalnak, Te pedig fütyülhetsz rájuk.
Kellemetlen érzés, hogy valaki kihasználja a jószívűségemet, de mit csinálhatok? Odaadom a békesség érdekében. Ők sínylik meg a kényelemszeretetüket, nem Te. Add oda (jó haver leszel a szemükben)!
Általában ilyenkor szokott az lenni, hogy ha majd te kérsz tőlük valamit, hirtelen nem érnek rá, más dolguk van...
Szerintem ha zavar a dolog és nem jó szívvel adod oda, akkor ne add oda. A barátoddal beszéld meg őszintén, ha tényleg a barátod, megérti. Többiekkel meg ne foglalkozz, mert tényleg csak érdekbarátok.
Tőlem is mindig elkérik a házit a barom osztársaim,áttérzem a helyzetet. Mond meg hogy már a tököd tele van hogy folyton elkérik azt a hülye házit.
És többet soha ne add oda nekik a házit majd leszállnak rólad a kis hülye csicskák.
Rem. segítettem (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!