Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Néhány tanárom furcsán beszél,...

Néhány tanárom furcsán beszél, ha méretet adnak meg feladatoknál. Ez micsoda? Sosem hallottam még ilyet. (lent)

Figyelt kérdés

Matekórán is pl úgy mondja a tanárnő, hogy a szélesség 5, az 5. A magasság 7, a 7. (kiejtésnél: mintha rámutatnék valamire. Ott van pisti, a 7-nél. Rövid A. ) Csak számoknál mondják így.... Ez milyen szokás? vagy miért így mondják? Számomra nagyon furcsa... Többiek észre sem veszik..

A magasság 2. A kettő. Rövid a-val, pl. a két almát megettem. Más is találkozott már ilyen tanárokkal?

2020. jan. 16. 19:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező jól beszélni magyarul, de amit mond nem hatolható ki pu.
2020. jan. 16. 19:36
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szoval ismételgeti önmagàt?

A magassàg 5 helyett azt mondja:

"a magassàg 5 az 5"

"Szélesség 7 a 7"?

2020. jan. 16. 19:44
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen ismétli, de miért mondja elé, hogy a vagy az? A magasság. 5. A magasság öt, az öt.
2020. jan. 16. 19:58
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még mindig fogalmam sincs ki mit mond...
2020. jan. 16. 20:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi van? Bár úgy látom, nem csak én nem értem.
2020. jan. 16. 20:42
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem csoda, hogy nem értitek. Írva nem jön át jó... ÁÁ nem tudom elmagyarázni. Csak mondd ki hangosan. A magasság 7. A 7. egymás után, rendes sebességgel. a-t a-nak ejtve, nem á-nak, röviden. Rámutatva a 7-re. Számomra is furcsa, ahogy hallom olyan furcsa...
2020. jan. 16. 21:12
 7/13 anonim ***** válasza:
50%

Tényleg nagyon furcsa. :)

Ezt mondja?: hetedik a hetedik

Vagy ezt mondja?: hét a hét

2020. jan. 16. 21:17
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen! minden számtípusnál. sorszámnál is.
2020. jan. 16. 22:06
 9/13 anonim ***** válasza:

Oké, oké, tegyünk egy próbát! Lehet, hogy van egy szöveges geometriai feladat, amit a tanár felrajzol a táblára, miközben olvassa a feladat szövegét.

Felrajzolja a háromszöget, jön a szövegrész, hogy "magassága 3" megáll az olvasással, közben behúzza a táblára a magasságvonalat, rámutat és azt mondja "a három" és aztán folytatja a szövegolvasást.

Esetleg?

2020. jan. 16. 22:19
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem... MOndok egy példát! Felrajzol egy másolni való alakzatot a tanár. már 2 perce másoljuk, és egy helyen ne látszik a szám. Valaki megkérdezi: Tanárnő! Ott a B ponttól jobbra mekkora a magasság? Tanár: A magasság 42. a 42. és itt vége. Mintha "bemutatná" nekünk a "42-t" (((Eme csodás készülék megváltoztatja az életeteket! Hölgyeim és uraim!! A 42!!! )))
2020. jan. 16. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!