Iskolákban miért nem tanítanak már oroszt?
Még a régi rendszerből maradtak orosz tanárok, meg lehet igény is lenne rá, de nem tanítják.
Nem tervezik visszavezetni az orosz oktatást?
Én oroszt választottam volna második nyelvnek, csak akkor még nem volt ilyen lehetőség az iskolában.
Végül németül tanultam.
Hidd el, az orosz már nem annyira népszerű nyelv... Kelet-Közép Európában sokan beszélik az idősebb korosztályból, egyébként meg érdemesebb németet, vagy valami újlatin nyelvet tanulni.
Nem, az orosz nyelvtudásoddal nem fogod megérteni az összes szláv nyelvet. Alapból is különböznek, nyelvjárásokról akkor még nem is beszéltünk.
Xantusba János gimnáziumba jártam.
2. nyelvem orosz volt.
Meg ott elindult egy orosz kéttannyelvű osztály is amikor ott voltam, azaz orosz volt a fő nyelvül és oroszul tanultak tantárgyakat.
Egyetemen is sokan tanulnak oroszt. Egyik barátom nem tudom milyen szakon van, de a végén HRres lesz és ő felvette a nyelvet.
Rengeteg orosz magántanár van és tanfolyam.
Nagyon is elérhető nyelv szóval nem értem a kérdést.
Nálunk lehetne választani az oroszt 2. idegen nyelvnek, de se tavaly nem indult, se idén. 3 évvel ez előtt se. 2 éve nem tudom mi volt, 4 évvel ezelőtt indult. Nálunk a németet választják sokan, meg a franciát. Az orosz (és a latin) csak van, de (sajnos) többnyire nem éri el a minimális légyszámot. (Nálunk 7-en választották volna, de a minimum 10)
Szóval kínálat van, csak kereslet nem igazán. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!