Ezt megteheti a tanár, hogy a tananyagot fb-n osztja meg a diákokkal?
A tanárral létrehoztunk egy közös zárt fb-csoportot az osztállyal. Az órai anyagokat, amiket nem írunk le, kiegészítéseket, ábrákat, egyéb tanulnivalókat ide tölti fel.
Azt mondja, hogy ő nem fénymásolgat, sokan el se olvassák, csak kidobják, nem érdekli őket.
De azokra nem gondol, hogy valaki nem szereti telon vagy gépen ezeket tanulni és nincs lehetősége kinyomtatni.
Számon kérheti így is a tananyagot?
11: csökkenteni kellene a tananyagot....
Semmi értelme úgy tanítani, meg tanulni, ha úgysincs idő megtanulni.
Mert hogy nincs lehetőség nyomtatni? Mindenhol van papír írószer bolt, vagy ott a suli titkárság, szépen megkérsz valakit és kész. Vagy megkérsz egy osztálytársat.
Kifogás kifogás hátán.
Meg ez a nincs idő semmire tanuláson kívül akkora baromság csak fogom a fejem. Érdekes nemrég fejeztem be a gimit, csak arra nem volt időm amire nem akartam.
De nyilván könnyebb nyafogni meg sajnáltatni magunkat.
Jajj, egyem a szívét annak a gyereknek, aki nem tud készülni az órára, mert nem szeret telón meg gépen olvasni :D
Ilyen hozzáállással ne is jelentkezz egyetemre, mert itt már minden iskolával kapcsolatos dolgot a Neptunon küldenek el üzenet formájában, sőt, be fogsz szarni, de volt olyan óránk, amin a tanár csak levetített egy ppt-t, még le se tudtuk írni, ami az adott dián van és már ment is a következőre, aztán feltöltötte a netre, hogy tudjunk tanulni a zh-ra.
Meg volt olyan óránk is, ahol szintén ppt-t vetített a tanár és mondta, hogy mivel a csoport fele úgyis fotózgat, ezért nem várja meg, amíg leírjuk, hanem mindenki fotózza le és szóban csak a legfontosabb infókat mondta el. Így kb. fél óra alatt levetítette a diasort, amit amúgy 2 órahosszán keresztül másolgattunk volna és mindenki tök hamar mehetett haza.
És olyan tanárunk is volt, aki az utolsó 3 órán nem is találkoztunk, mert először valami program miatt elmaradt az óra, a következő 2 hétben pedig beteg volt és nem tudott bejönni. Ő nemes egyszerűséggel megírta e-mailben, hogy a tanszéki honlapon fent vannak diák, amikből meg lehet tanulni azt az utolsó pár tételt, illetve megadta egy könyv címét, hogy ha a dia nem lene elég, akkor abban részletesebben le vannak ezek írva, aztán csókolom.
El tudom képzelni, ahogy egyetemistaként benyújtod a kis fellebbezésedet, hogy nem fogadod el a vizsgán kapott jegyedet, mert a tanár nem hagyott elég időt arra, hogy lemásold a szöveget a diáról, ehelyett arra utasított, hogy fotózd le és neked megfájdult a szemed a képernyő olvasásától, ezért képtelen voltál normálisan tanulgatni :D Ne legyél már ilyen életképtelen.
Kérdező!
Szerintem kérd meg a tanárt, hogy neked adja oda fénymásolatban, mert ő ugye azt hozza fel kifogásként, hogy azért nem fénymásolgat, mert úgysem olvassák meg csak kidobják - hát akkor a tanár se gyártson kifogásokat....
Én ezt nem értem, mi változott? Mikor én voltam gimis, mindig befejeztük a tankönyvet. Lehet mi szuperfénysebességgel haladtunk, csak nem tudtunk róla?
Ha nincs befejezve a tankönyv, az új évben az előző év befejezetlen részével kezditek?
Olvasgatom itt a válaszokat és eléggé elszomorító, hogy még a kérdezőt oltják le azért, mert a tanár lusta, nem tudja, vagy nem akarja órán megtanítani a tananyagot és könnyebb neki elektronikusan elküldeni egy gombnyomással, mint megtanítani.
De akkor tényleg, minek az iskola?!
Kár az épületért, a fűtésért, a villanyért.
És tulajdonképpen tanárra sincs szükség, hiszen valaki majd megírja, lefotózza, levideózza az egész tananyagot egyszer és aztán azt még a takarító néni is át tudja küldeni évről-évre.
16: Magyarból a befejezetlennel kezdjük. 10.-ben Petőfi felét vettük, 11.-elején Petőfi másik felét.
Matekból simán átugorjuk. Azt se tudom utoljára mikor vettünk valószínűségszámítást (ami a végén van).
Csak akkor helyes a facebookot használnija ha ebbe minden diák belement és nem csak a többség. Senkit sem szabad kényszeriteni arra, hogy a nevét és az arcát közzétegye a világhálón, pláne nem gyerekeket. Ráadásul a szülők véleménye sem mindegy. Nem értem, miért nem volt elég egy közös e-mail cím? Nekünk is az volt, tökéletesen megfelelt.
Amúgy én sem szerettem képernyőről tanulni. De a papírhalmok alá sem akartam eltemetődni, ezért kézzel írt, rövidített vázlatokat készítettem. Ahol nem volt elég az órai jegyzet és a küldött anyag rövid vázlata az 4-es 5-ös eredményhez, ott beértem a hármassal. Ennyi. Az a tanár aki betűre keri számon amit le sem adott csak elküldött, az tehet egy szívességet... mondjuk volt olyan szerencsém, hogy a fő tárgyakat jó tanárok tartották. És csak a sallangoknál voltak ezek a kisebbségi komplexusos, hatalom mániás idióták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!