Egy tanár megteheti, hogy rendszeresen beletesz a dolgozatokba egy darab olyan kérdést, amit nem írtak le a füzetbe és a tankönyvben sincs benne, csak mert rossz az osztály egy része órán?
Kifogások...
"Szóval a tanár kivetíti a szöveget a táblára, amit le kell másolni a füzetbe, kb. 2-3 percenként "lapoz"."
Szóljanak neki, hogy legyen szíves ne lapozzon még, valaki nem írta le. Ha a lányod tényleg jó gyerek és látszik rajta, hogy figyel, a tanár nem fogja izélgetni. Ha igen, bemész a tanárhoz. Ha ez se segít, bemész az igazgatóhoz.
"Közben magyaráz és ez az, amire sokan a másolás, meg a zaj mellett nem tudnak figyelni."
A zaj miatt be lehet ülni előre. Én is így tettem régen, hátul nem mindig lehetett hallani, mert pletykáltak, dumáltak, vihogtak, stb. Ha meg a másolás miatt nem tudott figyelni, akkor kérdezzen vissza. Ha a tanár nem hajlandó segíteni, bemész a tanárhoz. Ha ez se segít, bemész az igazgatóhoz.
Amúgy, pl orvos se mondja a páciensének hogy "Bocsánat, de, amikor a XXX betegséget vettük, a tanár hadart meg mindenki más dumált az órán, szóval nem segíthetek."
11 voltam, még eszembe jutott az is a 12. válaszát olvasva, hogy szülőként vesd fel pl a tanárnak, hogy a kivetített anyagot küldje el egy köremail-ben vagy nyomtassa ki, ossza ki.
Pl egyetemen nálunk pár tanár kiosztotta óra elején a jegyzeteket és akkor nyugiban tudtunk figyelni a tanárra. Együtt szépen végigmentünk a pontokon, ő hozzátette azt, ami nem volt benne, utólag eszébe jutott, stb. és mi kiegészítettük.
tudom erre lehet azt reagálja, hogy minek pazarolja a papírt, ha 6-8 gyerek úgy is telibexarja az egészet, de nyugodtan megmondhatod, hogy az nem érdekel, az a 6-8 gyerek mit csinál, inkább az, hogy a gyereked és azok, akik figyelnének órán, szorgalmasak, tanulnának, tényleg elsajátítsák a tananyagot.
11 meg 13 voltam
Szeretnék bocsánatot kérni a tudatlanságomért. Sajnos a sors engem nem ajándékozott meg gyerekkel, egészségügyi okokból nem lehettem olyan szerencsés, mint Te, kedves kérdező, így tényleg haszontalan információval szolgáltam.
Kívánom, hogy gyermeked egészséges, sikeres felnőtté érjen. Olyan törődő, és szerető édesanyávcal, mint amilyen Te vagy, ez biztos összejön neki.
A legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!