Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy tanár megteheti, hogy...

Egy tanár megteheti, hogy rendszeresen beletesz a dolgozatokba egy darab olyan kérdést, amit nem írtak le a füzetbe és a tankönyvben sincs benne, csak mert rossz az osztály egy része órán?

Figyelt kérdés
Van 6-8 db gyerek az osztályban, akik miatt szinte lehetetlen órát tartani, vagy figyelni! Rosszak, pofáznak, visszabeszélnek és akit lehet húznak bele a zajongásba. A tanár ezt megelégelte és bevezette, hogy egy darab kérdést, ami csak futólag elhangzott az órán, beletesz a dolgozatokba. Nagyon sokat kell írni órákon, a lányom pl. aki a normálisak közé tartozik, alig tudja leírni, olyan gyorsan diktál a tanár, ezért nem mindig tud figyelni mindenre (plusz a zsivajtól nem is lehet) csak írja, viszont mindig megtanulja. Emiatt a random kérdések miatt viszont kevesebb pontot kap a dogákra, mert nem tudja őket! Ami egy kis, öt kérdéses dolgozatnál egy jeggyel alacsonyabb osztályzatot jelent :( Mégis mit tehet a szülő ilyen helyzetben? Ha azt vesszük, hogy mit tehet az osztály arról, hogy az a néhány neveletlen kölyök nem tud viselkedni? Mi köze a lányomnak és a többi 20 gyereknek ahhoz? Egyáltalán nem igazságos a jó gyerekre nézve ez a fajta szívatás!
2019. dec. 10. 21:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

Kifogások...

"Szóval a tanár kivetíti a szöveget a táblára, amit le kell másolni a füzetbe, kb. 2-3 percenként "lapoz"."

Szóljanak neki, hogy legyen szíves ne lapozzon még, valaki nem írta le. Ha a lányod tényleg jó gyerek és látszik rajta, hogy figyel, a tanár nem fogja izélgetni. Ha igen, bemész a tanárhoz. Ha ez se segít, bemész az igazgatóhoz.

"Közben magyaráz és ez az, amire sokan a másolás, meg a zaj mellett nem tudnak figyelni."

A zaj miatt be lehet ülni előre. Én is így tettem régen, hátul nem mindig lehetett hallani, mert pletykáltak, dumáltak, vihogtak, stb. Ha meg a másolás miatt nem tudott figyelni, akkor kérdezzen vissza. Ha a tanár nem hajlandó segíteni, bemész a tanárhoz. Ha ez se segít, bemész az igazgatóhoz.

Amúgy, pl orvos se mondja a páciensének hogy "Bocsánat, de, amikor a XXX betegséget vettük, a tanár hadart meg mindenki más dumált az órán, szóval nem segíthetek."

2019. dec. 12. 06:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
#11 az a baj, hogy irtózatosan tele van tömve a tananyag, ha minden oldalnál dupla annyit vár, már kicsúsznak az időből, és itt el is érkeztünk a magyar oktatás legnagyobb problémájához: inkább kevesebb anyagot kellene alaposan megtanítani, mint minél több olyan anyagot beletömni a diák fejébe, amit jövő hétre elfelejt (ezzel a módszerrel, ilyen mennyiségben csak rövid időre lehet megtanítani valamit, mert a rendes megtanuláshoz idő kell ülepedni).
2019. dec. 12. 06:56
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

11 voltam, még eszembe jutott az is a 12. válaszát olvasva, hogy szülőként vesd fel pl a tanárnak, hogy a kivetített anyagot küldje el egy köremail-ben vagy nyomtassa ki, ossza ki.

Pl egyetemen nálunk pár tanár kiosztotta óra elején a jegyzeteket és akkor nyugiban tudtunk figyelni a tanárra. Együtt szépen végigmentünk a pontokon, ő hozzátette azt, ami nem volt benne, utólag eszébe jutott, stb. és mi kiegészítettük.

tudom erre lehet azt reagálja, hogy minek pazarolja a papírt, ha 6-8 gyerek úgy is telibexarja az egészet, de nyugodtan megmondhatod, hogy az nem érdekel, az a 6-8 gyerek mit csinál, inkább az, hogy a gyereked és azok, akik figyelnének órán, szorgalmasak, tanulnának, tényleg elsajátítsák a tananyagot.

2019. dec. 12. 09:48
 14/18 A kérdező kommentje:
11/13 neked van egyáltalán gyereked?? Úgy ismered te a tanárokat, mint akiktől lehet kérni? Tudod, hányszor szóltak a gyerekek, hogy gyors? Kb háromszor lassabban lapoz, majd visszatér a tempóhoz. Igazgatóhoz mi?? A tanárok 90%-a miatt futkoshatnék az igazgatóhoz árulkodni. Aztán majd megnézhetném a gyerekem további jövőjét az iskolában, azt hiszem. Az egészségügy meg a legrosszabb példa, amit felhozhattál! Hány kókler orvos van, akik nem ismerik fel a betegséget időben, vagy elbagatelizálják azt.. Az ilyen hülyêk ne kommeneteljenek már! Atyaég..
2019. dec. 13. 09:18
 15/18 A kérdező kommentje:
Az építő válaszokat szívből köszönöm! Ment a like. Megkérdezem a tanárt, hogy kiküldené-e az anyagot kör emailben, ez nagyon jó ötlet. Jobban tudnak figyelni, ha nem kell írni, mégha zaj is van. Lefotózni szerintem nem engedné sajnos, hiszen tudjuk, milyen "telefon ellenesek", nem szabad bekapcsolni, használni a suliban.
2019. dec. 13. 09:29
 16/18 anonim ***** válasza:
76%

11 meg 13 voltam

Szeretnék bocsánatot kérni a tudatlanságomért. Sajnos a sors engem nem ajándékozott meg gyerekkel, egészségügyi okokból nem lehettem olyan szerencsés, mint Te, kedves kérdező, így tényleg haszontalan információval szolgáltam.

Kívánom, hogy gyermeked egészséges, sikeres felnőtté érjen. Olyan törődő, és szerető édesanyávcal, mint amilyen Te vagy, ez biztos összejön neki.

A legjobbakat!

2019. dec. 13. 10:16
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon durva voltál 11-essel, megértem, hogy ideges vagy, de ő segíteni akart. Akinek nincs gyereke, az is volt gyerek, mindenki sok tanárral találkozik életében, van köztük normális is, nem tudhattuk, hogy a tiéddel mennyire lehet kommunikálni.
2019. dec. 13. 10:21
 18/18 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek! Előfordulhat, hogy nem a 11-nek szántam azt a válaszomat. Ahhoz a kommentőhöz írtam, amelyik azzal kezdődött, hogy ezek csak kifogások. Eszembe nem jutna segítő, normális emberek bántani. Mégegyszer bocsánat, hogy ha véletlenül Önt neveztem meg!
2019. dec. 15. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!