Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Nem emlékszik a régebbi...

Nem emlékszik a régebbi tanárom a nevemre?

Figyelt kérdés
Bocsi hülye kérdés, de kicsit szarul esett ez😅 2 éve nem tanít már egy tanár, de ugye még abba a suliba járok. Egyik nap helyettesített nálunk, és végigkérdezett valamit sorban mindenkitől az osztályban. És amikor hozzám ért így kérdezte hogy "Te?" másnak meg akit nem is tanított a nevén hívta hogy pl. "Anna?". Most így leírva hülyeségnek tűnik, de nem esett jól, nem tudja már a nevemet? :D
2019. okt. 1. 22:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Lehet túl szimpi voltál neki és ezért már kihagyta az udvarias formáját a megszólításodnak, mert úgy gondolta, nem veszed zokon.

Lehet nem emlékezett a nevedre.

Egy tanár rengeteg embert tanít, nem lehet elvárni, hogy mindenkit megjegyezzen. Nekem pl egyetemen volt egy tanárom minornál, gyakos órát tartott nekem fél évig, de állandóan felszólított, kérdezett, stb., tehát megismert a folyosón. Következő évben nem jártam hozzá és megláttuk egymást - azt se tudta ki avgyok, mi a nevem, honnan ismer, stb. Csak akkor, amikor szépen elmondtam. Nem azért, mert utált, hanem, mert sok gyereket tanított.

Valósznő, ha egy gimis tanáromat szólítanám le az utcán se tudná, hogy ki vagyok.

2019. okt. 2. 10:02
 12/12 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg ugye elég sok diákot tanít egy tanár, és nyilván nem tudja az összes jelenlegi és volt diákja nevét is fejben tartani.

Viszont egyébként igen, nem olyan jó érzés, mikor szó szerint mindenkit a nevén szólít, csak téged nem. :D De ne aggódj, nekem van olyan tanárom, aki 3 éve tanít, de még most is elgondolkodik, ha fel akar szólítani, vagy pedig más neven szólít... de legalább ahhoz a másik névhez fixen ragaszkodik. :D

De amúgy igen, ezeken nem annyira éri meg kattogni, mert evvel úgy sem kezdhetsz semmit, meg aztán sokszor az ember, a tanárok azokat az embereket jegyzi meg, akik pl. nagyon hangosak, beszédesek, rosszak.

2019. okt. 5. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!