Mit csináljak az ellen, hogy ne közösítsenek ki az osztályból és ne csúfolkodjanak?!
Őszintén szólva ilyenkor azt kell magadban tudatosítani hogy ez nem rólad szól hanem róluk
És tudom hogy hatalmas klisé de nem szabad vele foglakozni
Ha látják hogy hagyod magad és kiborulsz esetleg sírsz vagy összetörsz annál jobban csinálják
Viszont ha azt látják hogy magasról tojsz a véleményükre és arra amit mondanak abbahagyják
Mégha nem is hagy hidegen amit mondanak nem szabad látni rajtad hogy fáj
Emelt fővel kell viselni mégha rossz is
Csak azt lehet bántani aki hagyja magát
Én tapasztalatból mondom
Ha elkezdtem visszaszólni csak rosszabb lett ha sírtam akkor volt a legrosszabb
És amikor hidegen hagyott amivel bántottak azzal abszolút nem tudtak mit kezdeni és egy idő után ráuntak mert semmiféle érzelemet nem láttak rajtam és így már unalmas volt
Szóval én azt tanácsolom hogy mutasd azt mintha leperegne rólad amit mondanak mégha a valóságba nincs is így
Egyébként az összes ilyen kis mocskot megverném aki bánt másokat
A gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni
Szerintem gondolkozz el van-e igazság abban amivel csúfolnak. Például te is belül csúnyának/daginak/bénának/akárminek érzed-e magad. Ha igaznak találod amit mondanak, akkor gondolkodj el tudsz-e változtatni ezen a tulajdonságon. Valószínű, hogyha tudnál változtatni rajta utánna már nem érdekelne ha csúfolnának vele hiszen már nem lenne igaz, plusz a változástól sokkal jobban éreznéd magad és nőne az önbizalmad, és javulna az önértékelésed ami most nagyon alacsony lehet.
Ha valami olyannal csúfolnak amin nem tudsz változtatni, pl magasság/szegények vagytok akkor megkellene találnod magadban olyan értékeket amikre büszke vagy. Segíthet ha elkezdesz valamilyen szakkörre járni ahol jól érzed magad. Küzdősport is jó választás lehet, növeli az önbizalmad. Önismeret által is nő az önbizalom. Gyakorold, hogy beleképzeled magad más helyébe, és próbálsz úgy érezni és gondolkodni ahogy ő, ez segíthet, hogy más szempontból láss dolgokat.
Meg jó lenne ha találnál valakit akinek öszintén elmondhatod ami bánt pl barát, szülő, iskolapszichológus. Ha bezárkózol és egyedül szenvedsz csak rosszabb lesz a helyzeted.
Az osztályfőnöködnek nem beszéltél róla, hogy kiközösítenek? Neki kötelessége segíteni.
Engem is sokat piszkáltak. Mindegy mi az indok, vagy van-e egyáltalán, legyél erős. Próbáld meg legyűrni az ilyenkor érzett fájdalmat, dühöt és máshol máskor kiadni... Ne tartsd örökre magadban...
Ha mérges voltam, visszakergettem őket, akkor is kiröhögtek, utálkoztak. Én sírni sosem sírtam, nagyon bosszantott.
És próbálj tojni a fejükre, nem lesznek jó emberek, már most sem jobbak nálad semmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!