Van köztetek, akinek kerekesszékkel vagy mankóval kellett iskolába menni?
Két hete sikeresen eltörtem a bal sípcsontom és kiment a jobb bokám, miután leestem kissé magasról... A bokámra egy kisebb gipszet kaptam, amire ráállhatnék, a másik még teljesen combig, de majd egy hosszabb ideig már térdig lesz gipszben. Hamarosan kezdődik a suli, most fogok menni középiskolába (gimnáziumba), csak az a kérdés, hogy hogyan. (Mehetek, és így is lenne a legjobb, ha az első naptól kezdve tagja lennék az osztálynak)
Itthon, és eddig általában kerekesszékkel közlekedtem. Bár mindkét lábam gipszben van, a jobbon járhatnék (az már nem is fáj), és mehetnék mankóval, de hosszabb távokat nem tudom hogy tudnék megtenni így, mert bár elég kicsi, csak a bokára tett az a gipsz, mégiscsak rögzít és emiatt csak a lábujjaim tudom letenni mankózáskor, cipőben pedig még nem is próbáltam. Ezt a gipszet hamarabb le fogják venni, a suli második hete után, a bal lábamon viszont ezután még kb egy hónapig rajta lesz.
Szerintetek hogy kellene iskolába mennem, kerekesszékben vagy mankókkal? A lényeg, hogy a lehető legkevésbé maradjak ki az osztálytársakkal való ismerkedésből, szórakozásból.
Ha kellett már valamelyikőtöknek hasonlóképp suliba mennie, milyenek voltak a tapasztalataitok? Haverok, osztálytársak, tanárok mit szóltak?
Én a mankót javasolnám, mert egy kerekesszékkel jóval nehezebb közlekedni, és főleg a suli elején nagy a pörgés. Plusz nem tudom, milyen suliba fogsz menni, de a miénkben nincs lift vagy ilyesmi, csak lépcső és mondjuk a tanteremben is nehezebben fogsz tudni közlekedni.
Egy tavaly végzős lány mankóval járt hónapokig, senki sem nézte le vagy volt rossz véleménnyel róla. Sőt, a srácok néha a kezükben vitték fel az emeleti órákra. :D
Olyanról nem tudok, aki így kezdte a gimit, de ha a leendő osztályod nem egy csapat taplóból áll, nem fognak kinézni emiatt és ugyanúgy tudsz majd barátokat szerezni.
Kitartást és gyógyulást!
mankóval elüldögélsz, reggel elviteted magad szüleiddel, suli után érted megy valaki. talán sulin belül nem kell annyit mászkálnotok, fix termetek lesz.
kerekesszékkel azért nehezebb a közlekedés, bár biztos lesznek olyanok akik így is segítenek ha lépcsőn kell menni.
Öhm nem bántásból, de ez a kettő szinte teljesen ugyanaz...
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__iskol..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!