Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az normális, ha eddig mindent...

Az normális, ha eddig mindent elfelejtettem amit 1 év alatt tanultam az egyetemen?

Figyelt kérdés

Érettségi után elvégeztem egy OKJ-t.Arról még egy csomó dologra emlékszem,főleg a gyakorlati részre.Az érettségis tanagyagra is emlékszem.

De az egyetemen 1 év alatt semmit sem tanultam.Komolyan mondom,egy fogalmat nem tudnék visszamondani.Semmivel sem vagyok okosabb,mint tavaly ilyenkor.A vizsgákat megírtam 3-asra,de onnantól kb el is felejtettem.Mondjuk eléggé hidegen is hagy ez a tananyag,nem szeretem ezt a szakot.Előadásokon is folyton bealudtam.Gondoltam rá,hogy itthagyom,de kell a jól fizető munka,szóval el kell végezni.De nem tudom hogy fogok így munkát kapni vele ha nem is értek ahhoz amit csinálok.Most elémraknáa bármi ezzel kapcsolatosat,azt se tudom hogy álljak neki.

2019. aug. 4. 03:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
77%
Fejleszteni kell a tanulási módszered, hatékonyabbá tenni. Először is azokra a tárgyakra koncentrálj, amelynek ismeretei a munka világában is kelleni fognak. Próbáld megragadni a lényeget, egy értő átolvasás sokkal többet ér, mint a bemagolás, használd a memóriafogas technikát, kösd az ismereteket különböző dolgokhoz, próbálj vizualizálni, az megkönnyíti a hosszútávú memorizálást is.
2019. aug. 5. 00:29
 12/12 anonim válasza:
38%
Nem integrálni meg derivalni fogsz a legtöbb munkahelyen pl de ezek a feladatok a logikádat fejlesztenék szerintem. Egy mérnök sem fog csavarokat rajzolgatni mint sok egyetemen kell de valahol megkell szokni hogy igen is figyelni kell a részletekre és igényes munkát kell kiadni a keze közül az embernek az egyetemek nagyrésze csak egy általános tudást ad meg amiből elkezdhetsz dolgozni nem pedig kimész a kapun 4 év múlva és te fogod szarni a spanyolviaszt jah lesz egy papírod de az rajtad áll hogy mit kezdesz vele és mennyire vagy jó problémamegoldó stb stb ami épp az álláshoz kell.
2019. aug. 6. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!