Szerintetek az mennyire elítélendő, ha az elmúlt 4 évben elég sokszor hiányoztam a suliból úgy, hogy nem beteg voltam? 18/L
Mi lesz, ha a munkahelyedre se akarsz majd bemenni, mert nincs kedved? Felkopik az állad kérlek. Nem fognak örökké eltartani, csak mert neked nincs kedved ehhez meg ahhoz. Elvileg a korod szerint felnőtt vagy.
Ja, és nem sajnállak.
Suliban még megtudod ezt csinálni, sokan így is tesznek, de munkahelyen már nem fogadnák el, ott 1-2 alkalommal ki lehet magyarázni, utána egyszerűen kirúgják az embert. Tudom mert voltak ilyen kollégáim, a 19-25 éves korosztályból és szerettek otthon maradni egy hosszúra nyúlt iszogatás után, úgy hogy reggelre kellett volna menni.
Nekem volt nehéz időszakom, például haláleset, utánajárás, és nem volt mese menni kellett dolgozni, szüneteket az öltözőben töltöttem mert annyira nem volt életkedvem, idővel viszont enyhült a dolog valamelyest.
Nem elítélendő, mert betegség/állapot okozta,de nem jó, ha nem kértél orvosi segítséget vagy nem a megfelelőt kaptad.
Főleg, mert ez egy olyan dolog, amit meg kell tanulnod kezelni.
Nos, gimiben ott az orvosi igazolás, egyetemen sincs nagy tétje, max beír valaki a katalógusba vagy, ha nem lehet ezt, csúszol a tárggyal.
Munkahelyen viszont, ha azt látjak, hogy folyton hiányzol, eljárkálsz haza korábban, bent nem tudsz összpontosítani, akkor, ha jó fejek, kerek-perec kimondják, hogy nem lesztek jóban és összekapod magad. Ha nem jófejek, akkor sajnálnak, vígasztalnak, majd egyszer a semmiből előállnak azzal, hogy repülsz (mert, amíg együtt éreztek Veled, szépen kerestek a helyedre mást). Illetve van, ahol semmi ilyen nincs, csak repülsz már akkor, amikor meglátják, hogy instabil vagy lelkileg.
Szóval nem vagy ettől rossz csak össze kell kaparnod magad, mert a munkahelyeidet nem tudod így megtartani.
Egy volt kolléganőmet pont ezért küldték el (mondjuk a hivatalos indok más volt, de tudtuk, mi állt a háttérben). Drámázni járt be, szerintem heti egy pánikrohama minimum volt, amikor valakinek mennie kellett vele, így plusz egy ember kiesett a munkából; amit ő amúgy nem is tudott rendesen ellátni, mindig vétett hibát, mert nem figyelt. Mesélték, hogy már a trainingen is azt csinálta, hogy felállt, kiment és fél órára eltűnt. Munkaideje kezdetére beért, de nem jött be az irodájába. Utána kijárkált gyakran. Plusz rengetegszer elkéreckedett hamarabb, mert rosszul lett... Meg 1-1 napokat otthon maradt.
Édesanyámnak is volt hasonló kolléganője, aki pl nap közepén felállt és hazament, mert nem volt kedve ott lenni (de úgy, hpgy senkinek sem szólt), megesett, hogy nem ment be, mert nem volt kedve.
Érthető, mi áll a háttérben, de munkahelyen nem tolerálják.
Ezért is lenne jó segítséget kérni.
Maga a problémád nem elítélendő.
De az nem normális, hogy évek óta tudsz róla, mégsem sikerült előrelépést elérned benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!