Miert mond ilyeneket a munkatarsam?
Szabadsagon vagyok, ma felhivott munkaugyben, es a vegen azt mondta varja hogy ujra lasson jovoheten.
Maskor meg olyanokat ir hogy vigyazzak magamra, vezessek ovatosan stb..
Angolul kommunikalunk, lehet hogy csak emiatt tunnek furcsanak ezek?
Cant wait to see you again
Take care of yourself. Ezt nagyon sokszor elmondja
Ez személyeskedés màr.
Hogy mi vele a celja csak ö tudja. Valszeg puhatolozik hogy meddig lehet nàlad elmenni mint kolleganal.
Milyen nemzetiségű? Ez se mindegy. Különböző neműek vagytok? Régóta dolgoztok együtt? Egy helyen dolgoztok vagy virtuális munkatársak vagytok?
Nekem is volt olyan férfi kollégám, akivel nagyon jó barátságba keveredtünk (semmi több!) mert nagy stresszben edződtünk, egymás tükörképe volt a pozíciónk 2 cégnél, ugyanazt próbáltuk igazgatni, így egymással sosem toltunk ki, egymás nézeteit megértettük, és mindig mikor volt oda-vissza üzleti látogatás, utána elmentünk sörözni kettesben vagy társasággal, sztoriztunk stb. Nagyon megszerettem mint embert.
Persze napi szinten nem írtam ilyeneket neki hogy vezessen óvatosan, de ha volt vmi alkalomszerű, akkor 1-2 kedves szót mindig dobtam felé, meg "jó nyaralást de azért várlak vissza!" stb.
Nekem is vannak olyan ügyfeleim (angol anyanyelvű) akik úgy köszönnek el, hogy "Take care". Amiket írtál, nekem úgy tűnik, hogy udvarias.
Ha pl valakinek azt mondod, hogy "Jó étvágyat!" - Te nem kezdesz el magadban fohászkodni, hogy reméled, hogy jó étvágya lesz és az étel nagyon fog neki ízleni.
Ha valakinek azt mondod, hogy "Szép álmokat!" nem fohászkodsz, hogy ne legyen rémálma és csak szépeket álmodjon.
Ugyanúgy ő nem izgatott és imádkozik, hogy láthassa végre azt, akinek ezt írta, illetve nem aggódik titokban a másikért, hogy ugye nem esik baja.
Ez sima udvariasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!