Miért érzi magát sértve a munkaadó ha nem jó néven veszed a túlórázást?
7: Esetemben külföldről van szó, de ez nem is lényeg, a kínai az mindenhol kínai. Azt még nem írtam, hogy amikor visszakoztam a túlórától meg a heti hét naptól, akkor mindig avval jött, hogy rajtam kívül az összes többi dolgozó meg képes érteni, ha tovább kell maradni, meg extrázni. Ez virágnyelven igazából azt jelentette, hogy más mindenki csicskul, akkor én miért nem. Na meg amikor úgy akart túlóráztatni, hogy a végzés és a kezdés között összesen nem lett volna 8 óra alvásidőm, és ezt szóvátettem neki, akkor az volt a reakciója, hogy "Nem igaz, hogy most az egyszer nem bírod ki." Erre két dolgot tudok mondani: 1. Ha csak egyszer rábólintok, akkor nagy valószínűséggel meg fognak szaporodni az ilyen "Most az egyszer."-alkalmak. 2. Ha a kialvatlanság miatt valami balesetet szenvedek, arra is majd azt mondja, hogy most az egyszer ki lehetett bírni?
Azóta nálam alapszabály, hogy kínaiaknak soha többé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!