Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miből él egy egyetemista?

Miből él egy egyetemista?

Figyelt kérdés

2019. júl. 6. 14:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyári diákmunkából és szülői támogatásból. A beosztásom hasonló, mint az egyik válaszolónak reggel 8-től este 8-ig akárhogy, lyukasokkal. Tanulni is kell (nekem sokat), a szüleim amúgy sem támogatnák a diákmunkát, mert akkor csak nyáron látnám őket és az senkinek sem jó, plusz mellette barátok, párkapcsolat, szórakozás, ezekre mind idő kell. Ha valaki műszaki irányt választana, akkor jelentkezzen duálisra, vígan megfog élni belőle és szabadideje is van, mert csak nyáron és vizsgaidőszakban van munka, 8 órás munkarendben, hétvége szabad :)
2019. júl. 6. 15:53
 12/18 anonim ***** válasza:
64%
Munkából. Nappal tanulás, éjjel munka, a kettő között meg 2-3 óra alvás.
2019. júl. 6. 15:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sok órám van egy héten, én nem értem, egyesek hogy képesek még dolgozni is. Esetleg heti 2x4 óra mondjuk. Vagy ha az illető ott lakik az egyetem városában alapból a szülői házban, na az úgy nagyon könnyű. Én ösztöndíjakat szoktam megpályázni, önkormányzati, tanulmányi, bursa, ebből így kijön 60k ha mázlim van és mindet kiírják.

Koliban lakom, mert ez a legolcsóbb, bár nem mindig leányálom. Heti 1x bevásárolok egy csomó "múanyagkaját" plusz zöldséget, egyszerűen elkészíthető dolgokat, nagy kiszerelésben vajat, kávét, ilyen alap dolgokat. Ha hazamegyek, egy-két adagot hozok onnan is. Ruhát a hádából veszek vagy rendelek, mert mérföldekkel olcsóbb, mint a pláza. Heti 1x étteremben is kajálok, úgy 1500 ft körül (nem gyorskaja). Az utazás és a bérletek sokba fájnak, ezt anyától elkérem. A szórakozás, sport, nyelvkurzus, kolidíj megy az ösztöndíjamból.

2019. júl. 6. 17:58
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat,látom erősen szakfüggő mire marad idő,és a bevételek is változóak ,az ösztöndíj sajnos lehet nagyon kevés is :/ aggódok én hogy fogok majd kijönni,ezért kédeztem.
2019. júl. 6. 22:43
 15/18 anonim válasza:
100%
Én csak jövőre leszek egyetemista, de kezdésnek a szüleim csináltak babakötvényt, ebből van mondhatni nem kevés pénzem erre a célra. Ugyanakkor az egyetem mellett majd szeretnék valamit dolgozni is, bár ez még az órarendemtől fog függni, hogy hogy fogom tudni megoldani.
2019. júl. 7. 10:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Nagyon jó kérdés.Csodálkozok rajta hogy egyetem mellett valaki tud munkát vállalni,főleg mondjuk hajdu biharban.Azt is kérdezhetném hogy itt főállásból ki hogy tud megélni.
2019. júl. 7. 16:25
 17/18 anonim ***** válasza:
Na ez a másik, Debrecen drága, munka az meg nincs, vagy csak idióta, vállalhatatlan beosztásban sajnos. Az ösztöndíj, amit az egyetem ad, hát a bérletre meg utazásra esetleg elég...Én a saját városodnál próbálkoznék az önkormányzatnál, szokott lenni külön ösztöndíj program egyetemistáknak.
2019. júl. 7. 21:20
 18/18 anonim ***** válasza:

Az egyetem első két évében kollégiumban laktam, így nagyjából 15-20 órát vállaltam hetente. Először 4-6-8-12-órás műszakokban egy raktárban, majd egy boltban, később találtam egy irodai munkát, ahol nagyon rugalmasak voltak a beosztást illetően, az épület 07-23 óráig nyitva volt, ezalatt bármikorra beírhattam magam, sőt, még haza is vihettem a munkát, ha ahhoz volt kedvem, csak legyen meg.

Az utolsó év előtt tartottam egy év szünetet a tanulásban, amikor csak dolgoztam - két állásban. Az volt a célom, hogy annyi tartalékot halmozzak fel, amiből kényelmesen meg tudok élni úgy, hogy bérlek egy kis szobát, és mellette csak heti 20 órát dolgozom.

Ezt a 20 órát vendéglátásban dolgoztam le, hétvégén vagy éjszaka, mellette vállaltam egy-egy fordítást.

Tegyük hozzá, hogy ritka nyelvet beszélek, Budapesten tanulok (itt azért vannak lehetőségek), és bölcsész vagyok, így félév közben nyugodtan dolgozhattam, csak a zh-heteken és vizsgaidőszakban kellett szopni.

2019. júl. 8. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!