Mit csináljak, ha utálom a munkám (programozás)?
Eleinte még szerettem, de mostanában napról-napra jobban utálom. Baromira pepecselős, rengeteg apróságra kell figyelni, rengeteg más rendszer függ a mi programunktól/adatbázisunktól, és ha bármit változtatunk, az másoknál elronthat valami, folyamatosan újabb és újabb technológiák jönnek ki, ráadásul a projekt, amin dolgozom, az is tele van ezeréves botrányos bugos legacy kódokkal.
Komolyan, mostmár a napom fénypontja az, mikor lemegyek esténként futni vagy edzeni, mert akkor van legalább 1-1,5 óra, amíg nem kell semmi ilyesmin agyalni, nem kell gondolkodni, egyszerűen csak azt kell csinálni, amit a személyi edző mond. Álom.
36 évesen nyilván nem reális új szakmát tanulni, és arról az életszínvonalról sem szívesen mondanék le, amit a munkám által meg tudok teremteni magamnak (mert annak ellenére, hogy utálom, egész tűrhetően megy).
Hogy lehetne kibekkelni a következő 30 évet? Csináljam mellette a hobbijaim (futás, edzés, foci, gasztronómia, színház), és tekintsek a munkámra mint egy szükséges rosszra? Nem tudom.
A legjobban fizető szakma,èn is maradnèk ùgyanùgy ès erőltetnèm.
Hidd el egyik szakma se biztosit ilyen èletszìnvonalat plusz klìmàs kènyelmes iroda.
Projektvezetès nem èrdekelne esetleg?
Egy új szakmában annyi bizonytalanság van, idős is vagyok, és a műszaki dolgokhoz sincs annyira jó érzékem.
Lehet első körben egy munkahelyváltás is segítene valamelyest.
keress inkább más munkahelyet, más projektet
én is néha elég elavult xar kódokkal dolgozom, mellette vannak zöldmezős projektek ritkán
hobbim a játékfejlesztés, itt meg legtöbb esetben 0-ról építjük fel a dolgokat
nem csak az van amit éppen csinálsz, vannak sokkal jobb lehetőségeid is
persze más szakmát is választhatsz, ha ilyen szintű változást szeretnél
A másik munkahely szerintem is jó ötlet programozáson belül.
Az általad leírtak eléggé úgy hangzik, hogy neked a jelenlegi munkahelyeddel, a jelenlegi teendőkkel van bajod. Ezen változtathat egy új munkahely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!