Próbaidő alatt beteg lettem. Kirúghatnak miatta?
Én nem tudom, a te főnököd mi alapján dönt. Nálunk nem küldenek el senkit sem azért, mert valóban beteg.
Egyébként próbaidő alatt bármikor elküldhetnek indoklás nélkül, mint ahogy te is eljöhetsz.
2: Na de a főnök honnan tudja biztosan, hogy ő igazából nem kis hülyeséggel ment táppénzre, és nem csak kamuzza a nagybetegséget? Vagy erről árulkodik a kód a táppénzes papíron?
Kérdező: Mennyi a próbaidő, hogy két hónap leteltével még nem vagy túl rajta? Mindenesetre majd leírhatnád, végül mi lett.
Van, ahol 6 hónap a munkaidő.
Inkább akkor rúgna ki, ha a fél munkahely fosna és hányna mert te felelőtlenül bevitted a fertőzést.
3 hónap a próbaidő.
Így van, sajnos semmi bizonyíték arra, hogy tényleg beteg vagyok.
Mondjuk annyi, hogy a többieknél nagyon átlátszó volt, hogy hazudoznak mert a saját hülyeségükbe keveredtek bele és ezt biztosan más is eszrevette. Nem az első tappenz után lettek kirúgva.
Én tapasztalat miatt úgy gondolom, hogy ahonnan azért kirúgnak mert meg mertél betegedni, jobb is.
Barátnőmet egymás után érték a szerencsétlenségek (pl. fertőzések, durvább égési sérülés, lábtörés) amikor új munkahelye lett, mai napig ott dolgozik. Pedig alig volt bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!