Milyenek a munkák összeszerelő gyárakban?
27 éves vagyok.
Most fogom otthagyni az egyetemen folytatott felsőoktatási szakképzés, amit csináltam. Ez lett volna az utolsó félévem, de 4 tárgyat nem tudtam megcsinalni. Öreg vagyok ehhez, mások ilyen idősen a mester diplomájukat is megcsinálták már.
Van más végzettségem is, de nem vagyok tapasztalt egyikben sem.
Dolgoznom kell, pénzt kell keresnem, és csak ez az egy lehetőségem maradt.
Szerintetek ha azt hazudom az ismerőseimnek hogy a gyár egy pénzügyi részén dolgozom és nem összeszerelőként, az nagyon rossz dolog lenne?
Arra gondoltam azt mondom, hogy megkerestek és most fel ajánlották az állást...? Nem tudom mennyire hihető... biztos több műszakos munkarendben kellene dolgoznom és gondolom az irodai dolgozók nem így járnak.
Ha van valami tapasztalatotok azt szívesen elolvasnám. Köszi előre is
Javaslat!
Ha már gyár, miért nem nyomsz le egy targoncás OKJ-t? 100 körül van, és SOKKAL jobb melód lesz, mint a soron!
Vagy!
Miért nem szerelsz fel?
Rendőrség, közteresek, sereg,...ezek nem lennének jobbak, mint a gyár?
Vagy!
TAXI.
Van jogsid? Ha igen, csak egy orvosi meg egy PÁV vizsga kell.
nő vagyok, sokra nem megyek a sofőrködéssel, ha fel se vesznek. a környék egyik legnagyobb vállalat csoportjának dolgozom most diák munkában, akár buszsofőrt akár parkoló őrt vagy vagyonőrt keresnek mindég férfi kell.
Az a helyzet hogy nem tudom megcsinálni a vizsgákat. nem tudom megtanulni... úgyhogy én ezt így befejeztem.
Azért hazudnék mert túl sok időt és pénzt pazaroltam és nagy csalódást okoznék. Már most is legszivesebben leugranék egy hídról, annyira nyomorultnak érzem az életem. Olyan mintha béna lennék, nem vagyok képes semmit sem megcsinálni...
Akkor tényleg a fegyveres szerveket válaszd!
Sok nőt felvesznek, sőt egyre többet. Biztos, normális meló és fizu.
Rendőrségnél a normális fizetés azért erős túlzás. Rengetegen szerelnek le a pénz miatt, plusz a rendőrség leragadt a kommunizmusban munkamorál terén. Hozzánk is most jött egy frissen leszerelt kolléga, és ahogy meséli, milyen embertelenek a körülmények...
Katonaságnál szintén akkor kapsz jó fizut, ha van főiskolai végzettséged, vagy kimész kiküldetésbe. A köztereseket meg hagyd, ha nem akarod eldobni a gerinced.
Inkább egy irodai adminisztrátort javasolnék, egyik lány ismerősöm mikrobiológiai laborban adminisztrátor, és most fogja magát átképezni mikrobiológiai szakterületre. Fizeti a cég. Sok ilyen van, ahonnan így "fel lehet törni".
Valamint, ha már gyár, akkor azért vannak olyanok, amik nem olyan unalmasak, és (aránylag) jól is fizetnek. Az összeszerelés nagyon monoton, ráadásul elég nagy koncentrációt igényel, hosszú távon bele lehet bolondulni.
Gyárban az irodisták reggel 8-ra járnak be dolgozni és általában délután fél 5-kor végeznek. Valaki tovább, este 8-ig is bent marad.
Nem vészes gyárban dolgozni. Lesz pár bolond aki megtalál és idegesíteni fog. Ezeket a személyeket messzire el kell hajtani.
Felelősséged nincs, levonás nincs, havonta 200.000-250.000 nettót megkapod. A gyárban senki nem fog megszakadni a munkától, ezt majd te is észre fogod venni. A gyárban nem te leszel az egyedüli egyetemista a gyártósoron. Kérni fogják a bizonyítványodat, az összes papírt vidd magaddal. 2-3 év múlva akár műszakvezető is lehetsz havi 400.000-ért.
Ismerősöknek: nem jött össze a dolog, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!