Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy kérdezzek rá, hogy neki...

Hogy kérdezzek rá, hogy neki se legyen ciki és nekem sem? Kérdezzek rá egyáltalán?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma mentem be az ebédlőbe kávét csinálni és összetalálkoztam a takarítőnővel, aki épp fejjel a kukában turkàlt.

Mellette a mosogatónál volt kirakva 2 db zsemle zakcsóban (nyilván a kukából szedte ki). Amikor köszöntem neki, akkor gyorsan visszadobálta a zsömiket a kukába és kiürítette a szemetest.

Szerintem meg szerette volna enni és ha láttam volna előbb, akkor inkább megvártam volna amíg végez. Nem tudom hogy áll anyagilag és nem is szeretek mások zsebében turkálni...kéreldeztem kér-e kávét (próbáltam megtörni a jeget), de kiment a konyhából.

Az a baj, hogy nem nagyon beszél senkivel (általában nem is köszön), így nehéz rákérdezni, hogy kér-e kaját.

Megsajnáltam és nem tudom hogy kérdezzek rá, hogy éhes-e. Kibírok napi pár szendvicset, vagy konzervet, szívesen vennék neki, de nem tudom hogy kellene erre rákérdezni.

Valakinek van valami ötlete? Nem akarom kellemetlen helyzetbe se hozni.

2019. máj. 21. 13:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem én csak annyit mondanék neki, hogy ha tudok valamiben segíteni, akkor szóljon nyugodtan. Nem kell ezt túlragozni szerintem.
2019. máj. 21. 13:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Add elő úgy hogy nem kéri e mert többet vettél
2019. máj. 21. 13:57
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
Sajnálom a takarítónőt, a tényleg ilyen a helyzete, de légy óvatos a jótékonykodással, mert rád szokik, aztán idővel nem tudod őt lerázni...
2019. máj. 21. 14:36
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
Az utolsónak van igaza, utánna a nevedre kell vegyed?
2019. máj. 21. 14:52
 5/10 anonim ***** válasza:
-? +!
2019. máj. 21. 14:52
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem venném a nevemre, csak napi 1-2 szendvicsbe nem halnék bele. Szerintem mások is segítenének neki. Nyilván nem lehet a végtelenségig csinálni, de nekem is van egy csomó felesleges ruhám pl, amit odaadnék szívesen stb.
2019. máj. 21. 14:58
 7/10 anonim ***** válasza:
12%
Vagy egyszerűen csak szólj rá, hogy ez egy munkahely, azért van itt hogy takarítson és nem azért hogy a szemetet dézsmálja!
2019. máj. 21. 14:58
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem vagyok általában ilyen érzéketlen. :D

Néha amikor látom, a bolt előtt ülő hajléktalannak is veszek kaját. Csak sajnos nincs facebookom ahova ki tudnám írni, így olyan, mintha meg sem történt volna... :(

Viccet félretéve: nem sajnálom sem az alkoholistákat sem a drogosokat stb...de azt nem szeretem, ha valaki éhes. Pláne akkor, ha dolgozik.

2019. máj. 21. 15:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez szörnyű, de ilyen a jelenlegi magyarországi helyzet.

Mondd meg neki, hogy ha szüksége van valamire, akkor szóljon, de azért el ne kapasd, mert sok ember a sok jó után képes rád szállni(tapasztalat).

2019. máj. 21. 19:07
 10/10 A kérdező kommentje:

Valószínű az lesz, hogy azt mondom neki, hogy nem kérem a kajámat amit vettem és ha nem bántom meg vele, akkor nem kéri-e.

Nem hiszem, hogy olyan sokat keres 5 órában takarítóként, egy nyugdíj előtt álló (vagy talán nyugdíjas) nő...ha jól tudom albérletben is lakik, szóval sajnos simán el tudom képzelni, hogy nem marad neki kajára. :(

2019. máj. 21. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!