Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szeretnék elmenni nyaralni....

Szeretnék elmenni nyaralni. Szerintetek elengednek így 5 nap szabira?

Figyelt kérdés

2 hete dolgozom pályakezdőként egy irodában. Szerződésem még nincs mert abban állapodtunk meg a főnökkel, hogy ha levizsgázok akkor az ifjúsági garancia program keretin belül fog tovább foglalkoztatni. Tehát még nincs meg a képesítésem, majd csak 3 hét múlva fogom megszerezni. Sok a munka, a kollégáim néha még hétvégén is bejárnak dolgozni és jövőhéttől nekem is napi 8 órát kell dolgoznom még így a vizsgaidőszak kellős közepén is.

Olyan problémám van, hogy júliusra lefoglaltam 5 éjszakára egy eléggé drága hotelszobát aminek a fele már kifizetésre került. Egy 6 napos nyaralást terveztem (akkor még nem tudtam, hogy dolgozni fogok). A legnagyobb gond az, hogy ha lemondom a foglalást akkor a befizetett összeg nem jár vissza (80.000 ft). Ha vissza járna akkor nagy nehezen elviselném, hogy a régóta várt nyaralás nem valósul meg.

Szerintetek, hogy tálaljam ezt a főnöknek? Szeretnék elmenni erre az útra, viszont nem akarok gondot okozni a munkahelyemen. Esteleg ha felajánlanám a főnöknek, hogy bejárok hétvégén is dolgozni? Egyáltalán mikor szóljak neki erről?

Új vagyok a munka világában ezért kérem a tanácsaitokat. Előre is köszönöm a segítséget.

2019. máj. 20. 19:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt már az állásinterjúkor mondani szoktam. Eddig az esetek többségében nem volt gond. Miért nem mondtad te is akkor?
2019. máj. 20. 19:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Jelezd a főnöknek, általában nem szokott gond lenni. Ha mégis, akkor - mivel nincs szerződésed - mehetsz Isten hírével.
2019. máj. 20. 19:19
 3/7 A kérdező kommentje:
Mert pofátlanságnak tartottam ezt jelezni akkor. Igazából még tavaly jelentkeztem erre a pozícióra náluk akkor nem kellettem. Most májusban viszont megkerestek. Interjú nem volt csak elmondták a dolgokat és másnap már kezdhettem is. Ez egy hatalmas lehetőség nekem és egyszerűen féltem erről szólni. :/
2019. máj. 20. 19:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
3: Nem pofátlaság, talán még díjazzák is. Számukra inkább jó eséllyel ez lesz az, hogy csak most szólsz. Persze ez csak az én meglátásom.
2019. máj. 20. 19:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ott kellett volna mondani. Én 2 hétre mentem el a próbaidőm kellős közepén, az első interjú végén bemondtam nekik hogy bocs, le van foglalva. Semmi baj nem lett belőle, megértették. Neked már mindegy, mondd el minél hamarabb, amikor a főnöknek jó kedve van. Ha nem engednek el, ne is akarj ott dolgozni.
2019. máj. 20. 20:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Minel elobb szolj neki, kedvesen errol a dologrol, hogy legyen ideje potolni a te kiesesedet.

Ne felj ettol, be mesz hozza, hogy meg azelott lefoglaltad, hogy o alkalmazni kezdett volna teged es szeretned megbeszelni vele, mit szolna hozza ha te arra az 5 napra szabadsagra mennel. Ha nem egy tajparaszt bunko akkor meg erti es ertekelni fogja, hogy nem egy hettel elotte jelented be.

2019. máj. 20. 23:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget :)
2019. máj. 21. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!