Győr Budapest ingázás vonattal minden munkanap?
Mi a véleményetek róla?
Győrből átjárni minden nap Budapestre Railjettel vagy IC-vel. (Pénz mellékes, cég fizeti.)
Pesten még az állomásról kb. fél óra lenne busszal a munkahely, Győrben viszont a vasútállomás mellett van a lakás.
Túl sok lenne ez minden nap? (Fiatalról van szó)
Rengeteg lenne.
Győr mellett élek (10 perc vonattal Győr) de csak nagyon indokolt esetben kezdenék el Pestre járni dolgozni. (Nagyon magas fizetés,vagy hasonló)
Az IC is majdnem 1,5 órát megy. Ez oda-vissza 3 óra. Plusz a budapesti közlekedés 30 perc, oda-vissza +1 óra.(De ha csúcsidőben mész, akkor az a fél óra sem fél óra) 4 óra csak a közlekedésre. (Akkor még nem vettük bele, hogy 5-10-15-20-30....120 percet késik a vonat, mert késhet ugyebár)
4 óra+8 óra ha rendes munkaidőben vagy, az 12 óra. Marad 12 órád. Mondjuk ha szükséges, akkor 8 órát alszol. Marad 4 óra minden másra..
Jobban megérné, ha egy szobát bérelnél Bp-n, vagy a vonzáskörzetében. Most még elmegy, de télen a hóban-fagyban ez katasztrófa lesz.(Mondjuk lassan most is leesik a hó, ha így haladunk..)
Köszi a válaszokat. Egyetértek, szerintem is elég sok.
A kérdés oka: Győrben ugyanannyi pénzért sokkal jobb albérletet lehet kapni, Pesten annyiért csak egy lyukat, ahol nem biztos, hogy kellemesen érzi magát az ember:/
Szerintem meg nem biztos.
Sokan Pest mellő is utaznak ennyi időt, átszállásokkal.
Végül is te felülsz az IC re majd leszállsz.
Szerintem simán meg lehet tenni. A vonatozás más, mintha vezetned kellene. Közben tudsz pihenni vagy akár dolgozni is. Nálunk is rengeteg kolléga jár be vidékről (és igen, van, aki pont Győrből)
Én is jártam más városba dolgozni fiatalabb koromban, és akkor ráadásul még vezettem is, az fárasztó volt, vonattal sokkal könnyebb lett volna.
Kissé fárasztó, én nem szívesen csinálnám, de el tudom képzelni, hogy valakinek bejön.
Az sokat számít, hogy Győrben semmit nem kéne tömegközlekedned, és a fél óra bp-i utazás se sok.
IC-pótjegyet naponta kéne venned, vagy hogy van ez? Mert ha minden nap emiatt még sorba kell állnod, az is plusz idő, és némi idegesség is, ha véletlenül hosszabb a sor.
Viszont mindig lesz ülőhelyed, és értelmesen eltöltheted az idődet: olvashatsz, tanulhatsz, alhatsz stb.
Ha az albérletnél nem kell hosszú időre (mondjuk 1 évre) elkötelezned magad, akkor szerintem próbáld ki. Aztán, ha pár hónap múlva rájössz, hogy ez túl fárasztó, akkor keresel Bp-en egy egérlyukat, és fölmondod a győri albérletet.
Rengetegen járnak Tatabányáról Bp-re vonattal.
Sokan járnak autóval Győrből Bp-re dolgozni - ami szerintem aránytalanul fárasztóbb.
Sokan vonatoznak ennyi ideig alföldi falvakból, kisvárosokból Bp-re.
Szóval nem vállalhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!