Van olyan munkahely ahol nem gond ha egy vagy két sört megiszik a munkás reggel munka előtt?
6: ez nem igaz, munkára képes állapotban kell megjelenni, egy sör után meg még a többség az (hacsak nem sofőr stb). Tehát a törvény, ami mindenkire vonatkozik, csak ennyit mond. Nyilván a munkáltatónak lehet belső szabályzata vagy házirendje, ami ennél szigorúbb.
Én pl simán bemehetnék az irodába egy feles után, senki nem venné rajtam észre, a házirend pedig nem is rendelkezik arról, hogy ne ihatnék. Gondolom ha rendszeresen pityókásan mennék be, előbb-utóbb a házirendbe is bekerülne... :p
A férjeméknél ezzel ellentétben bármilyen drog vagy alkohol teszt lehet, és aki bukja, az repül is.
7: Közmunkában dolgoztam, ott szúrópróbaszerűen szondáztak, ha valakinél belilult, mehetett haza aznapra, szerencsétlenebb esetben a munkaviszonynak is vége lett. Nem számított, hogy esetleg csak egy pohár sört ivott, vagy ilyesmi.
Hollandiában élek, az itteni szabályok szerint munkában vagy vezetéskor max. fél liter sörnek megfelelelő alkoholmennyiség lehet benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!