Munkahelyen mièrt nem lehetek őszinte?

A pénteki túlóra az egyik legszemetebb húzás.
Ha amúgy ilyenek, szerintem tényleg keress egy másik helyet, ahol jobban megbecsülik a normális munkavállalót, mert te így szavaid alapján annak tűnsz. Maradj is ilyen, akkor is ha nem származik belőle előnyöd.
Meg amúgy talán megérné magad képezni, hogy kicsit feljebb tornázd magad a ranglétrán és a biorobot helyett valami szakemberféle legyél, feltéve ha van olyan, ami legalább kicsit is érdekel. Plusz ha estizel, legalább lesz valós okod túlórát nem vállalni és nem kell hazudni. (Igaz a sulizás megterhelőbb a túlórázásnál, ezt tapasztalatból tudom.)

1. A főnök szereti, ha a beosztott csapatjátékos, ha van ideje, kisegíti a kollégáit. Ergo a "Fáradt vagyok pénteken" nem egy kifogás, mert "ki nem az?". Akit helyetted betesznek, ugyanolyan fáradt, ugyanúgy pihenne.
2. A főnök a "fáradt vagyok" kifogást max olyantól fogadja el, aki hibátlanul TÚLZELJESÍT, aki a LEGESLEGJOBB.
Aki bemegy, jól megcsinálja amit kell, vagyis teljesíti azt, amit elvárnak tőle és ez számára megterhelő, ettől kimerül, ott a főnök szemében valami gond lehet; lehet nem ez a beosztottjának a legmegfelelőbb munka.
3. A csapattal és a főnökkel leülhetnél, táblázatot készíthetnétek, hogy ki mikor túlórázik hogy mindenkinek kötelező legyen a túlóra és ne egy ember vigye el az összeset.
Mondjuk így is lesz aki pont a saját túlóráján nem ér rá, de valahogy a főnök így jobban átlátja, hogy kit hányszor marasztal és igazságosabban tudná csinálni (ha érdekli).
Ha nem akarsz kihullani, van az a vàlasztàs, hogy hazudj! Hogy óràd van pl.
Tehàt kèt vàlasztás van, dolgozd magad beteggè, ha annyira ragaszkodsz az őszintesègedhez vagy vàlaszd a könnyebb utat. HAZUDJ! Gyárts kamu kifogàsokat! Ez így annyira nem okés, elkeserìtő. Az emberi test jelzèsei igenis fontosak!

Kérdező, a 14. válaszod tükrében sem a munkaadóddal, sem a körülményekkel nincs baj. Ha te 4 óra munkától kidőlsz, akkor ott veled van baj. Egészségileg. Irány az orvos.
Másik oldalról pedig, azt gondolom, hogy nem heti 6 napot dolgozol minden héten, hanem van valamiféle vetésforgó, ezért másik ünnepkor másnak jut a több, ezért ezeken az eseti dolgokon felesleges majrézni. (De ha nem így, van és vannak fix szombatozók, te meg fix péntekező vagy, akkor felejtsd el, bár akkor is meg lehet közelíteni úgy, hogy a hét minden napján lehet ünnep)
Harmadrészt pedig. Ez egy tök normális velejárója az ünnepnek. Képzeld el, hogy én az összes magyar munkaszüneti napon "dolgozom" tök más szint, de ha nálunk ünnep van, és más országban nincs, akkor a levelek jönnek, telefonok csörögnek, csak otthonról kezelem (Nyilván töredéke a volumen, mert a cégen belüli dolgok állnak)
Utolsó nem 4 óra munkàtól dőlök ki... Nem tudom, vègig olvastad-e azt a kommentet...
De màsrèszt meg mindenki màs, nem tudhatod, milyen egèszsègügyi problèmàim vannak vagy milyen fizikumú vagyok, nem mindenki ugyanolyan. Itt most nem is az a lènyeg, èn tudom, hogy nehèz nekem, a lènyeg, hogy legközelebb jobb, ha kamu kifogàsokat gyàrtok. De még mindig gondolkodom, hogy ragasztódjak az őszintesèg elvemhez. De azzal nem sokàig maradok meg a munkahelyeken. Valóban elèg linkekül hangzik, hogy főnök, nem tudok túlóràzni, mert nincs rà energiàm. Erről küldtem tegnap neki egy e-mailt, mert a munkahét után annyira elfàradtam ès belegondoltam, hogy ennél többet dolgozzak egy nap...fúúú...ja ezen a hèten volt egy ilyen napom, akkor is màr nagyon mérges voltam, hogy fàradt vagyok, ja ès minden hèten próbálnak extra 1-2 óràt ráhúzni. Most szerintem ìgy betelt a pohàr nàlam. A beosztás kèszìtőnek is megìrtam, hogy többet nem csinálom meg a túlórát, szóval felesleges beosztania.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!