Dm-ben vagy Rossmann-ban dolgozik valaki? Jó munkahely?
DM-ben dolgozom.
Általában heti 30 órára vesznek fel embert. Ezt néha tologatják, tehát ha mondjuk ezen a héten 24 órát dolgozol, akkor még a hónapban a maradék 6ot ledolgozod. Nyitás előtt elég 10 perccel beérni, csak átöltöznöd kell. Túlóra nincs. 120-130 körül kapsz, és elég kemény fizikai munka van, nem is gondolná az ember. Én lassan abba is hagyom, mert 24 évesen úgy érzem, a hátam feladta, nagyon fáj már. :D
Nem, nettó 120 körül nem 8 órára kapsz, hanem 6-ra. De a 130-at még sosem érte el a fizum, inkább 110-120 között, vagy kicsivel felette.
A kemény fizikai munka alatt azt értem, hogy végig talpon vagy, max kajálásnál ülsz le, ha kasszába raknak akkor rohangálsz a kassza és a polcok között, rémálom. Rengeteget hajolsz, pakolsz, akcióváltás is egy borzalom, átpakolod, átrendezed a boltot. Árutöltésnél tologathatod a rohadt nehéz kocsit, ha áru jön, akkor meg sírni lenne kedved, pakolhatod a nehéz dobozokat, elrendezni a raktárat, ilyenek. És persze mindig kell valamit csinálni, nincs az, hogy ülsz/állsz és nézelődsz.
Tapasztalatból mondom, hogy ez a meló ilyen kevés pénzért nem éri meg. Előtte apartmanokat takarítottam, hasonlóan nehéz és fárasztó volt, de minimum nettó 200-at hazavittem. Ezért is váltom le a DM-et hamarosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!