Sokan miért nézik le a biztonsági őröket?
Egy kisebb áruházban dolgozom biztonsági őrként, bár ez egy picit tényleg nyugisabb, előző munkahelyem pl Tesco volt ahol volt, hogy a 8-10-12 órás műszakokból egy perc nyugtom se volt.
Most is ez van, mindenki kérésére rohanni ide-oda, a vásárlókkal beszélni mert olyan fontos nekik, hogy hozzám szóljanak, valamikor fél napot visszanézni kamerán mikor olyan dolgot loptak el, stb. Azért a műszak 80%-át nem semmittevéssel töltöm itt se.
Mégis mindenkitől csak lenézést kapok mert ez a munkám, és, hogy a semmiért fizetnek minket. Ma tudtam meg, hogy a párom is lenéz ez miatt, úgy gondolja nem csinálok semmit, ami nagyon bánt.
Aki így gondolja, miért gondolja így?
Ugye tudod, hogy ha mindenki elött csinálja, azért simán ki is lehet rúgatni?
Mindenki elött maximum a blokk adatait lehet elkérni és leírni, bármi másért be kell kísérni az őrszobába.
Nem nézem le, de ismerősi körben az ment biztonsági őrnek, aki nem akart vagy tudott normálisan dolgozni.
Pl. nekem fura, hogy zavaros múltú emberek elvégeznek egy tanfolyamot és már biztonsági őrök. Ezáltal olyan komolytalan. Tényleg sok idősebb, nyugdíjas biztonsági őr van, akikről nem tudom elképzelni, hogy komolyan tudnának intézkedni. A másik véglet a fiatalabbak, akik főként csajozásra használják a munkaidőt.
De persze ezek végletek, nyilván vannak normálisak is.
Talán azért nézik le, mert sokan úgy gondolják, hogy ennél azért többre vágyik az ember, jobb munkára, és aki megmarad egy ilyen helyen, az talán az élet más területén sem túl agilis.
#8-as, motozàst kizàrólag BV-intézetekben végezhetnek, mégpedig orvos, ugyanis az a végbél, szàjüreg, hüvely àttekintését jelenti, tehàt gondolom téged nem motoztak, hanem csomagàtvizsgàlàsnak vetettek alá, amit viszont kizàrólag egy külön helyiségben szabad elvégezni.Ne keverjük a szezont a fazonnal.
34 éves nő vagyok, nyàron végeztem ezt el, mert érdekel.
Egy középiskolàban kezdek dolgozni nemsokàra, mint biztonsàgi őr, mert ott már nincs portàs, biztonsági cég felügyeli a rendet.
Egyàltalàn nem vagyok hülye, sem primitív, úgyhogy nem kellene általánosítani.
Biztos van bunkó ember 3 diplomàval is, és értelmes lény diploma nélkül is.
Biztos van olyan biztonsàgi őr aki azt hiszi van "hatalma", pedig nincs.
Annyit tehet, hogy feltartóztatja szabàlysértés, bűncselekmény gyanúja esetén a rendőr kiérkezéséig, a jelentést megírja, és ennyi, több " hatalommal" nincs felruhàzva, mert nem hatósàgi személy.
Kérdező, biztos van aki lenézi ezt a szakmàt, de nem hiszem, hogy a társadalom 100%-a.
Sokféle biztonsági őr van. Nemcsak személyiség, viselkedés szempontjából.
Szerintem pl. egy kvázi recepciós, nem ugyanaz, mint aki egy elhagyott területet őriz nyugdíjasként, és az is tök más, aki plázában sétálgat fel-le.
Az teljes mértékben jogszerűtlen, ott neked kellett volna ragaszkodnod a rendőrséghez, durvàn megsértette az intim szféràdat, ebben az esetben panaszt kellett volna tenned, egy etikus cég azonnali hatàllyal elbocsàjtja.
Eleve a csomagàtvizsgàlàs is intim szféràt érint, felső ruhàzat àtvizsgálàsa is csak pólóig terjedhet ki, alsóruházatot levetetni tilos, ő ki nem pakolhatja a zsebeidet, sem a csomagjaidat, kizàrólag te nyúlhatsz bele/hozzà.
(Én tényleg örömmel tanultam ezeket órákon, a jogi óràkat meg imàdtam egyenesen, szóval akad olyan itt is, aki tanul)
Legyünk őszinték: az őrök 80%-a agyilag le van (vagy le is volt) épülve. Dolgoztam olyan helyen, ahol voltak őrök, egész nap a Való Világot nézték a neten, 2 értelmes mondatot nem tudtak kimondani.
Én nem nézek le senkit, nekem a legjobb barátom szintén biztonsági őr egy normális helyen, de ő egy értelmes, jól szituált, normális ember. Ilyet viszont keveset láttam...
16: Ez 18 éve történt, akkor még nem voltam elég tájékozott, az internet se élte még fénykorát. Most nyilván első dolgom lenne valahol online tanácsot kérni.
No de mindenesetre, a törvény szerint a félrevonáshoz és kipakoltatáshoz nem csak alapos gyanú esetén van joguk? Márpedig az, hogy sokáig gondolkodom a polc mellett, vagy hogy gyorsan haladok ki, szerintem marhára nem minősül annak. Ha gyanús kézmozdulatot teszek, furcsán idegesen tekintgetek körbe, az már inkább, de nálam egyik esetben se volt szó ilyenről.
Szia kedves #18.
Mint írtam, 34 éves nő vagyok, egy 9 éves gyermek édesanyja, egy szerető tàrs, egy ember aki vezeti a hàztartàst, szeret és szokott is főzni, szerinted mennyire vagyok agyilag leépülve?
Màr ne haragudj, de sem buta, sem hülye, sem leépült nem vagyok, ezmellett pedig jól is tartom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!