Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyhez nyelvvizsga...

Munkahelyhez nyelvvizsga szükséges inkább vagy simán nyelvtudás?

Figyelt kérdés

Még van fél évem GYES-ből gondoltam ezt az időt kihasználom az angol nyelvre, mivel szeptembertől munkába állok és még fogalmam sincs hova.

Nézegettem már nyelviskolákat, ki is választottam egyet, de mire érdemes jelentkezni, szintfejlesztőre vagy nyelvvizsgát lerakni?

Fontos a papír vagy elég a nyelvtudás?

Igazából azon morfondírozok hogy oké hogy van egy papírom de van egy adott munkaterület és arról elkezdenek folyékonyan beszélni angolul akkor hiába a nyelvvizsga nem?

Pl szókincsem elég jó angolból de ha hallok egy zenét ahol gyorsan beszélnek azt nem értem.

Plusz egy nyelvtanfolyam általánosan 8 hét ha most elvégzem májusig, és szeptemberbe van csak nyelvvizsga, addig mindent elfelejtek nem? Félek itthon nem tudnám szinten tartani.

Hogy mit akarok dolgozni azt még nem tudom pontosan, ne ilyen nagy dolgokra gondoljatok, recepciós,adminisztrációs munka pl, hasonlókra gondoltam csak.

Köszönöm előre is a segítségeteket!

2019. febr. 25. 14:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Közszférában fontos a papír, mert ott létezik még a pótlék fogalma erre, azt viszont papírral adják.
2019. febr. 27. 15:23
 12/14 anonim ***** válasza:

Nálunk nyelvtudást nézik; multi. Az önéletrajzban mindenki felsorolja a nyelvvizsgákat, de azért tudniuk kell a vezetőknek, hogy az anyanyelvűekkel tud e kommunikálni.

Szerintem amúgy egy nyelvvizsga nem elég a nyelvtudáshoz. Én pl C1 -re elmentem angolból és első munkahelyemen nehezen tudtam kommunikálni a magyarul és a nyelven amire jelentkeztem nem beszélő kollégákra (mondjuk ott nem kellett az angol). De legalább tudtam így gyakorolni, plusz később olyan helyre tettek át, ahol rá voltam kényszerítve a használatára; azóta nincs az angollal gondom.

2019. febr. 27. 19:33
 13/14 A kérdező kommentje:
Akkor valószínű maradok szintfejlesztőnél, köszönöm szépen a segítségeteket!
2019. febr. 27. 20:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Még egy utolsó kérdésem ha valakinek van kedve válaszolni:

Ha van a városban olyan tanár aki angol de Magyarországon lakik most magántanárkodik, akkor nála hatékonyabb tanulni angolul vagy inkább tanfolyamon?

2019. febr. 27. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!