Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A CNC gépkezelő szakma jó? Mi...

A CNC gépkezelő szakma jó? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
Borsod megyében milyen cnc-snek lenni?

2019. febr. 18. 12:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Kinek mi a jó. Néha nyomkodod a gépet (kopás korrekció, lapkacsere), de 90%-ban csak a vasat fogod ki/be rakni.
2019. febr. 18. 13:16
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Az elözõ azért rosszul mondja. Õ a tipikus zöldgombos, aki lusta volt tanulni és képezni magát. Természeteseb ha a programozási részére rápörögsz, kitanulsz valami jó vezérlést, megtanulsz CAD/CAM-al dolgozni, akkor onnantól kezdve mehetsz az egyedi gyártásban is. De az elején mindenki úgy kezdi, ahogy az elsõ leírta. De addig is van idõd tanulni. Az eleje biztos, hogy unalmas, hisz a programot készen kapod. Ha megtanulsz programozni, akkor egyértelmű, hogy nem más dolgozik alád.
2019. febr. 21. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok, van egy forgácsoló végzettségem, illetve 1 év múlva végzek a mérnökin. A CNC GÉPKEZELŐ sose fog programot írni, csak kezeli a gépet. Benne van a nevében.

A CNC GÉPBÁLLÍTÓ már más tészta, az egy sokkal erősebb és bonyolultabb szakma. Ehhez úgy tudom szükséges a gépkezelő szakma, de a kérdés nem erre irányult.

2019. febr. 22. 06:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Rosszul tudod... A gépi forgácsoló az alap szakma. Arra ráépül a CNC gépkezelõ ahol tömény kódolást tanulsz. Koordinátapont számítás, elõretolás, programozás stb... Onnantól van még egy tanfolyam, a CNC programozó, de annak nincs OKJ száma, csak segít megtanulni programozni, de alapvetõen nem kérik. Itt a tudás a lényeg, nem a papír. Sok sikert viszont az egyetemhez!
2019. febr. 23. 02:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Maradjunk annál, hogy cége válogatja. :)

Nálunk biztos, hogy nem fog sose programozni egy gépkezelő, max. egy gépbeállító írhat át programot. Komplett programot mérnökök írnak.

2019. febr. 25. 06:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Olyan képzés hogy gépbeállító, nem létezik. A legmagasabb képzés a CNC Gépkezelõ, akiket gépbeállító és programozó néven szoktak felvenni, hogy az alap 8 álltalános gépkezelõkkel ne keverjék össze, ami sima gyári munka.

Nagyobb vállalatnál meg lehet van mérnöki gárda, de a CNC ipar sok kis cégre tagolódik, ahol a CNC gépkezelõ akit ugye gépbeállítónak csúfólnak, majd rajz után leprogramozza az adott tárgyat. De ezért utálja mindenki a nagy multikat, mert el vab osztva a feladat és unalmas.

Az egyedi gyártás meg tényleg a csúcs egy gépkezelõnek, ott erõssen kérik a programozói tudást, és valamely vezérlõ ismeretét, meg 5 év tapasztalatot.

Szóval a multiknál lehet a mérnök írja a programot, de a piacot nem a multik uralják. Aztán szerintem a mérnök nincs tisztában a gép teljesítményével sem, neked is azért jó, mert dolgoztál benne kicsit. De neked csak a gépi forgácsolód van meg, a gépkezelõit is leraktam volna.

2019. febr. 25. 12:46
 7/8 anonim ***** válasza:
hát igen.igen.érdekesek a válaszok.én olyan cégnél dolgozok egyedibe,hogy én írom magam a programot 90%-ban CAM -mal.én határozom meg a szerszám kiosztást,felfogást,technológiát. A fiatalok készen megkapják a programot,részletes szerszám kiosztást.de úgy elvannak telve magukkal,hozájuk sem lehet szólni!-de mikor fúrót kell élezni, jönnek ám hogy Karcsibá, legyen szíves megélezni.
2019. márc. 15. 15:21
 8/8 anonim válasza:
Csak attól függ hogy jó lesze neked, hogy szertetsze 4-5 műszakban dolgozni szeretsze szo*pni olcsón, és vane már a szo*pásban 3 évnyi ingyen gyakorlatod, úgy hogy elhivatott vagy tehát minden nap végén megköszönöd. Vagy elmész dolgozni gyárba 3-4 szer többért és kb. ugyan ezt csinálod.
2019. ápr. 1. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!