A CNC gépkezelő szakma jó? Mi a véleményetek róla?
Első vagyok, van egy forgácsoló végzettségem, illetve 1 év múlva végzek a mérnökin. A CNC GÉPKEZELŐ sose fog programot írni, csak kezeli a gépet. Benne van a nevében.
A CNC GÉPBÁLLÍTÓ már más tészta, az egy sokkal erősebb és bonyolultabb szakma. Ehhez úgy tudom szükséges a gépkezelő szakma, de a kérdés nem erre irányult.
Maradjunk annál, hogy cége válogatja. :)
Nálunk biztos, hogy nem fog sose programozni egy gépkezelő, max. egy gépbeállító írhat át programot. Komplett programot mérnökök írnak.
Olyan képzés hogy gépbeállító, nem létezik. A legmagasabb képzés a CNC Gépkezelõ, akiket gépbeállító és programozó néven szoktak felvenni, hogy az alap 8 álltalános gépkezelõkkel ne keverjék össze, ami sima gyári munka.
Nagyobb vállalatnál meg lehet van mérnöki gárda, de a CNC ipar sok kis cégre tagolódik, ahol a CNC gépkezelõ akit ugye gépbeállítónak csúfólnak, majd rajz után leprogramozza az adott tárgyat. De ezért utálja mindenki a nagy multikat, mert el vab osztva a feladat és unalmas.
Az egyedi gyártás meg tényleg a csúcs egy gépkezelõnek, ott erõssen kérik a programozói tudást, és valamely vezérlõ ismeretét, meg 5 év tapasztalatot.
Szóval a multiknál lehet a mérnök írja a programot, de a piacot nem a multik uralják. Aztán szerintem a mérnök nincs tisztában a gép teljesítményével sem, neked is azért jó, mert dolgoztál benne kicsit. De neked csak a gépi forgácsolód van meg, a gépkezelõit is leraktam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!