Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért félek munkába állni?

Miért félek munkába állni?

Figyelt kérdés
Most végeztem a tanulmányaimmal és lassan munkába kéne állnom, de ha belegondolok abba hogy ismeretlen emberekkel kell dolgoznom görcsbe rándul a hasam és parázni kezdek. Az állasinterjú pedig egyszerűen a rémálmom. Van valami ötletetek hogy mit kellene tennem? Gondolkoztam saját kisbolt nyitásán ahol nem lenne ez a probléma, csak ahhoz még először valahonnan tőkét is kéne szereznem :D

2019. febr. 14. 00:23
 1/8 anonim ***** válasza:
A felnőtt lét kapuja. Lépj be rajta, nem olyan ijesztő. Nekem első pár hetet leszámítva életem legszebb időszakát hozta annak idején . Lehet rád is ez vár majd, meg kell próbálni.
2019. febr. 14. 00:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Létezik olyan hogy kapunyitási pánik 😀

Szerintem ezzel valamilyen szinten mindenki ìgy van. Szeretünk fosni az ismeretlentől. Próbálj változtatni a gondolkodásodon. Arra gondolj, hogy az új dolgok nem rosszak. Új emberek, új lehetőségek, nem kell ettől félni

2019. febr. 14. 00:31
 3/8 anonim ***** válasza:
43%

jaj én is mindig ilyen voltam. Főleg amikor angliába költöztem, éjszaka izzadva keltem fel rémálmomból, amiben az állásinterjún voltam.

Bementem, látták rajtam az izgalmat, dadogtam, morzsoltam az ujjaimat stb.

Azóta volt vagy 4 másik munkahelyem, a legutóbbit igen lazára vettem. Bementem, hátradőltem, épp csak nem baxtam föl a lábaimat az asztalra... Amikor mondták, hogy akkor majd visszahívunk, én mondtam, hogy nem, nekem most kellene tudnom, mert akkor lemondom a másik munkát ahova felvettek (nem volt ilyen természetesen)

10 perc múlva írtam is alá a szerződésemet.

2019. febr. 14. 01:40
 4/8 anonim ***** válasza:
Nehéz ilyenkor tanácsot adni; nem is igazán lehet. Nem foglak szédíteni, hogy mennyire überszuper lesz minden, mert nem igaz. Az első egy-két nap/hét szar lesz, amíg hozzá nem szoktál, utána sem lesz jó, csak kevésbé szar. Bár ez erősen függ a munka jellegétől. Olyan dolog ez, amit meg kell lépni. Lebegjen előtted a célod, az első fizetésed, és semmi gond nem lesz. Kitartás! Ha én kibírtam, akkor te is ki fogod. :D
2019. febr. 14. 02:33
 5/8 Vree ***** válasza:

2es keversz egy fogalmat xD A “kapuzárási pánik” középkorúakat és időseket érint, akik megijdenke, hogy kezdenek kiörgedni bizonyos témákból (szex, gyerekvállalás, új karrier, gerekkori álmok megvalósítása...) Ilyenkor jön az, hogy az ember eladja a sikeres cégét és beáll mozdonyvezetőnek, befesti a haját, új drága kocsit vesz, beújít egy fiatalabb barátnőt...stb., megpróbál gyorsan mndent még megtenni. Ami persze nem feltétlenül baj, mire jó az élet és a siker, ha a munka mellett a célok elsikkadnak. De a kérdező most kezdi a pályát, ez őt nem nagyon érinti xD

Kérdezőnek azt tanácsolom, hogy arra gondoljon, bárhonnan továbbállhat az ember nyugodt szívvel, ha nem szimpik a munkatársak, ez teljesen természetes, nem kell olyan helyzetben maradnod, hogy görcsölnöd kell mások miatt, ha nem akarod. :) Nem fogsz csapdába esni. Másrészt dolgozz az önbizalmadon. Arra gondolj, igazából te tszel szívességet, hogy az interjúztató egy ilyen kiváló embert láthat, mint te. Ki ne lenne boldog, ha Veled találkozhat? Töltsön el az elégedettség, hogy már azzal jót tettél, hogy az illető részt vehet az életed történetében. Ne arra gondolj, hogy meg se szabad szólalnod, nehogy zavarj valakit, a nagy fenét. Légy domináns és uralkodó. :D Egy kevéske egoizmus és nárcisztikusság kimondottan jót tesz az önbizalomnak, ha valaki kicsit szégyenlős és zavarbajövős, mint talán esetleg te. Nöbessz akkora személyiséget, hogy elsöpörjön minden ellenvetést, mielőtt azoknak esélye lenne megszólalni. :D

2019. febr. 14. 11:59
 6/8 anonim ***** válasza:
De ő kapunyitásit ír mosolygó fejjel. Nem zárásit. Te nem vetted a lapot.
2019. febr. 14. 12:10
 7/8 Vree ***** válasza:
^jogos :D
2019. febr. 14. 12:51
 8/8 TappancsMancs ***** válasza:
Csakhogy az ismeretlen emberekben a jó kapcsolatok is benne vannak, és nagyon jó ám bemenni egy olyan munkahelyre, ahol jó fejekkel dolgozhatsz együtt.
2019. febr. 15. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!