Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Magyar munkahelyeken íratlan...

Magyar munkahelyeken íratlan elvárás gyakorlatilag, hogy ha teheted, akkor betegen is járj be dolgozni?

Figyelt kérdés
Nálunk csúnyán néznek valakire három nap táppénzért is, meg megjegyzéseket tesznek neki. Az emberség egyre inkább kezd eltűnni a mindennapokból, és csak a profit fog számítani?

2019. jan. 28. 20:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
7: Ez a dolgozzon otthonról is elég hülye egy elvárás. 40 fokos lázzal, és hidegrázással elég érdekes lenne. És tudtommal az ember nem lehet egyszerre táppénzen és ugyanakkor tevékenységben a munkahely felé. Ezért szét lehetne büntetni őket.
2019. jan. 29. 10:18
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

11:

A munkáltatók 90%-át szénné lehetne büntetni, ettől még amit leírtam, az a szomorú valóság.

2019. jan. 29. 11:32
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
12: És mi van, ha a dolgozó azt mondja, hogy nem fog betegség alatt otthonról dolgozni? Talán kirúgja? Még ha fenyegeti is evvel, valószínű, hogy csak a kutya ugat. De amíg csicskulók lesznek, addig csicskáztatók is.
2019. jan. 29. 12:00
 14/19 anonim ***** válasza:
Azért ha naponta megkapnád a minimum 40.000FT-ot vagy többet mellette kinyalják a hátsód,képeznek minden nem hiszem annyira nagyon csicskulónak éreznéd magad.
2019. jan. 29. 12:15
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
14: De akkor is úgy lennék vele, hogy a gyógyulás részét képezi, hogy a táppénz ideje alatt semmilyen formában és mértékben nem foglalkozom a munkával.
2019. jan. 29. 12:18
 16/19 anonim ***** válasza:
Nálunk nem elvárás, haza is küldenek. Évente vagy 3 hetet szoktam otthon lenni táppénzen, sose szóltak még.
2019. jan. 29. 13:42
 17/19 anonim ***** válasza:

13:

Nem csak Budapestből áll az ország, vidéken ha kirúgnak, átlag munkavállalóként úgy 11 munkanélküliségre számíthatsz...

2019. jan. 29. 16:31
 18/19 giantpocok válasza:

nálunk konkrétan szólnak, h ilyenkor ne gyere be, mert csak a másikat fertőzöd meg

ha tudsz/akarsz még dolgozni, akkor dolgozz otthonról (ha lehet), de ha nem, akkor menj orvoshoz...

2019. febr. 1. 09:54
 19/19 anonim válasza:
Itt az a gond hogy sajnos tényleg így van. Én olyan helyen dolgoztam ahol még azt is elvárták hogy nemhogy törött kézzel de még 38 fokos lázzal is gyere be dolgozni. Volt olyan hogy leltár előtt belázasodtam, és jelentettem a főnöknek hogy gebasz van és nem tud rám számítani. Olyan patáliát csapott hogy égett a pofámon a bőr. Arról nem is beszélve hogy kitalálta hogy legtöbb dolgozó biztos kamuból van táppénzen ezért nem volt hajlandó kifizetni a táppénzt, és ezért azt is szabadságként írta Jelenlétit egyáltalán nem vezetett. Az a baj hogy Magyarországon nem védik meg a munkavállalókat és ez egyre rosszabb.
2022. dec. 26. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!