Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért lényeges dolog megbámuln...

Miért lényeges dolog megbámulni, hogy a másik mit eszik a munkaszünetben?

Figyelt kérdés
És még megjegyzést is tesznek rá, hogy jé az ott mi rajta? Tudom bagatell problémának számít, de már komolyan ezért nem szeretek a munkahelyen enni, mert leül valaki enni, ki kell vesézni a kajáját szemmel és verbálisan is. Engem sose érdekelt ki mit eszik, és hogy néz ki.
2019. jan. 18. 20:27
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
61%
Nem értem, hogy ez miért baj. Ha saját készítésű kaját viszek, akkor az én munkatársam is megnézi, volt, hogy kostolt is belőle. Nekem jól esik, hogy tudják, hogy amit én főzök az nem a szokványos krumplis tészta, vagy pörkölt cucc, hanem valami különleges, egyedi dolog. Ha megkostolja, akkor általában dícsérni szokta és aztán elbeszélgetünk arról, hogy honnan jött ehhez a kajához az ötlet és hogy készítettem el.
2019. jan. 18. 20:36
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom a választ a kérdésedre sajnos, de ismerem a problémát. Én túl vékony vagyok, és amikor leültem enni vkivel, rögtön megjegyezte, hogy ettől nem fogsz hízni. Hát vazze... Viszonylag könnyű helyzetben vagyok, mert haza tudok menni ebédelni (igaz, így több idő, tovább kell bent maradom délután, de legalább senki sem szól bele.) Bocs, nem lettél előrébb a válaszommal. :)
2019. jan. 18. 20:38
 3/28 anonim ***** válasza:
85%
Mert ez a prolik egyik szokása, és sajnos sok a proli.
2019. jan. 18. 20:44
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

nálunk is ez van, ha valaki nem zsíros kenyeret hoz pirosarannyal, akkor az már huu mennyit keres, jó világ, jut neki szalámira, meg szalonnára, stb. de azt nem nézik, hogy vki zsíroskenyér mellé elszív fél doboz cigit 8 óra alatt.

ha veszek valamit büfébe, akkor meg kb mindeki nyálcsorgatva lesi, mintha nem tudnának megvenni egy 250 Ft-os melegszenyót, vagy 400 Ft-os hamburgert egy héten egyszer.

2019. jan. 18. 20:50
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de engem is zavar, de valami zsigeri szinten.
2019. jan. 18. 20:52
 6/28 A kérdező kommentje:
Én különben egy időben csak zsemlét hoztam benne párizsival, és hiába kívántam meg a büfés meleg kaját, nem vettem, mert a párizsis zsemlémbe nem ugatnak bele hogy mit eszek hú de jól néz ki.
2019. jan. 18. 20:55
 7/28 anonim ***** válasza:
71%
Nem értem a problémát, mi simán megbeszéljük ki mit eszik, nem nagy titok. Egyáltalán nem érzem ezt prolisnak. Nincs megszólva az sem aki szusit eszik, az se aki párizsit. Egész nap a gép előtt ülünk, ebédkor legalább lazul kicsit az ember.
2019. jan. 18. 22:52
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
7: Menj el gyárba dolgozni vagy segédmunkázni! Ott egy kicsit más a leányzó fekvése.
2019. jan. 18. 23:52
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Én irodában dolgozom, de akkor is zavar. Beszélhetünk kajákról, de ne vizsgálgassák, mit eszem. Olyankor az az érzés fog el, mint mikor egy lejmolós kutya odajön, és kinézi a falatot a számból.

Engem az is zavar, ha valaki vesz a kajámból. Csinálok neki bármit, de ha már kiszedtem valamit magamnak tányérra, azt mind tervezem megenni.

Vagy pont nemrég volt kávézóban, hogy fizettük a köröket, senki nem maradt ki, és meghozzák a kávékat, ilyet szól egyik barátnőm: "ugye tudod, hogy abba beleiszok?"

És akkor ugye mindegyik beleiszik, pedig én azért rendeltem azt, mert azt mind meg akartam inni. Itt is inkább fizettem volna plusz kört, hogy mindenkinek legyen egy tele pohár, ne nekem egy kis maradék.

2019. jan. 19. 02:04
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

"Én irodában dolgozom, de akkor is zavar. Beszélhetünk kajákról, de ne vizsgálgassák, mit eszem. Olyankor az az érzés fog el, mint mikor egy lejmolós kutya odajön, és kinézi a falatot a számból."

Ugyanez van nálam is, gondolkoztam, hogyan fogalmazzam meg, de ez a legtalálóbb rá, ahogy előző írta.

Amúgy én is szeretek főzésről dumcsizni, főzni imádok (mondhatni egyik hobbim), családtagok szeretnek nálam enni. De az, hogy vizslatni, kaja közben átbeszélni, az bennem is olyan visszatetszést kelt valahogy.

(Aztán lehet, hogy csak olyanokkal van ez a visszatetszés bennem, akik amúgy nem a barátaim, nem a családtagjaim. Ha belegondolok, ők csak munkatársak. Főleg ha alapból sem bírom nagyon, vagy tök közömbös a kapcsolatunk, akkor mit érdekli, hogy milyen a kajám, hogyan készítettem, stb. )

2019. jan. 19. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!