Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Illene elmennem a temetésére?

Illene elmennem a temetésére?

Figyelt kérdés

Új munkahelyre kerültem nemrég. A kezdésem előtt néhány nappal hunyt el az egyik kolléga, én már nem találkoztam vele, illetve már jó ideje nem is dolgozott a betegsége miatt.

Egyébként egy kb 40 fős munkahelyről van szó, a többi kolléga közül is van aki nem megy el, nem is ismerte annyira az elhunytat, de sokan mennek azért.

Szerintetek illene elmennem a temetésére? Nem szólt be emiatt senki vagy ilyesmi, és nem is kérdeztek meg külön, hogy szeretnék-e én is jönni, csak kicsit hülyén érzem magam emiatt.

2019. jan. 4. 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges elmenni, senki nem fog bunkónak tartani ha nem mész el, sőt, valószínűbb hogy azt tartanák furának ha elmennél egy számodra vadidegen temetésére.
2019. jan. 4. 15:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, vadidegen számodra, hagyd a családot és a barátokat békében gyászolni.
2019. jan. 4. 15:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha még azok közül se megy el mindenki, aki ismerte, akkor neked nem kell furán érezned magad, ha te sem mész el. De még akkor se kellene menned, ha a többiek mind mennének.
2019. jan. 4. 15:19
 4/7 A kérdező kommentje:
És a koszorúba sem kellene így pènzt beleadnom, gondolom?
2019. jan. 4. 15:20
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem azért mert ennyire spúr lennék, csak hogy venné ki magát, hogy nem veszek részt a búcsúztatón, "inkább fizetek", vagy nem is tudom. Túlbonyolítom, lehet.:)
2019. jan. 4. 15:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha rákérdeznek, hogy beszállsz-e, akkor jófejségből mondhatod, hogy igen, de ez sem elvárás. Szerintem megkérdezni sem fogják, pont azért, mert nem ismerted. :) Magadtól nem kell felajánlani.
2019. jan. 4. 15:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem is értem a kérdést... Nem ismerted, minek mennél el a temetésére? Ne indíts témát a pletykás kollégáknak...

Nem azt jelenti a távolmaradásod, hogy örülsz, boldog vagy, hidegen hagy egy kollégájuk halála, stb. stb.

Ha megkérdezik a pénzt, akkor mondd azt, hogy: de én nem is ismertem, érteni fogják, hogy butaságot kérdeztek. És ez nem spórolás, hanem az lenne a furcsa, ha szaladnál feliratkozni, hogy szeretnék fizetni.

Azt gondolták, ennek elmentek otthonról...

2019. jan. 5. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!