Megaláznak a munkahelyemen szakmailag! Mondjak fel?
Velem hajszál pontosan ugyanezt történt a munkahelyemen: 10 éves tapasztalat, kiváló munkavégzés, végzettség - és jött egy 23 év körüli csaj aki összejött az 55 éves, nős főnökkel és lesöpört mindenkit, kinevezték vezetőnek - hát olyan is volt. Én nyíltan megmondtam mindenkinek, hogy ez bizony ocsmány húzás volt és nem fogok ilyen helyen maradni, el is jöttem pár hónapon belül.
38N
Ilyen esetekben valószínűleg az számít, hogy a főnök úr "benyomásai" jók voltak az illetőbe, nem tudok mire gondolni.
Ha nem ez, akkor esetleg az, hogy olyan személyiség-típus az illető, aki határozottsággal tudja éreztetni, hogy mekkora zseni is ő és az igazi tudás már nem számít.
Belefutottam már pár ilyenbe, alkalmatlanok voltak vezetőnek kinevezve és hiába okoztak hatalmas galibákat hozzá nem értés miatt, nem lettek eltávolítva egészen addig, mig önmaguk nem kezdték el sajátmaguk alatt vágni a fát, azzal szemben is gyűlölködni, aki arra a pozícióra tette őket.
1-es vagyok.
A benyomásokkal nem szokott gond lenni...
Milyen jellegű munka ez? Pl. egyik unokatesóm apja 50-es mérnök közgazdászként (tárgyalóképes angol nyelvtudással) nem tudja olyan jól eladni cégük nagy gyáraknak kínált múszaki berendezéseit, szerelvényeit, mint náluk egy frissdiplomás bomba csaj. A csajt simán fogadnak nagy gyárak vezérigazgatói vagy legalább azok műszaki helyettesei, az 50-es rokonomat meg jellemzően jóesetben is csak osztályvezetők.
Tehát 20-as csaj is termelhet cégnek több profitot... (Miközben a nagyfőnöknek is kellemesebb vele együtt nekifeküldni a feladatoknak...:) )
4
Nem minden munkahely szól a kirakatbabákról, van, ahol le is kell tenni valamit az asztalra - a seggen kívül. Nyilván a kérdező nem ilyen színvonalas helyen dolgozik, mint amit te említesz.
Szia!
Panaszt tenni nem logikus mert annak tennéd aki ezt végrehajtotta.
Ha megvagy elégedve (általánosan) a munkáddal és a fizetéseddel,a mostani munkakörödben van bizalma a cégnek és a munkatársaidnak feléd akkor ne foglalkozz az ilyen esetekkel.
Ha az fáj valóban hogy te vagy a megfelelőbb a másik pozíciójára akkor kezdj el keresni másik munkahelyet most...mert azzal hogy te több lennél diplomával mint egy senki cicababa te véled így nem a vezetés,vagyis ott semmi jövőd nincsen csak a kollégákkal fogtok (tulajdonképp feleslegesen) háborogni>ez plusz )munkahelyi feszültséghez vezet> nem bízol a vezetőség tisztánlátásában>ők sem bíznak abban hogy te megfelelőbb vagy a feladatra.
Ne háborogjatok munkatársaiddal!
Keressétek meg közösen a magyar melósban mélyen ülő összetartást egymással, és szegezzétek főnökötöknek a kérdést: "ő, vagy mi?"!
Addig úgysem lesz változás, míg ti a folyosón egymásközt háborogtok, az irodában pedig elfogadjátok a csajt főnöknek.
Most ez miért megalázás nem értem.
Amúgy röhögnék rajta.
Fizetést kapod, többi kit érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!