Diplomások, akik nem a végzettségeteknek megfelelően dolgoztok! Mit dolgoztok, és miért nem maradtatok a pályán, amire készültetek?
Környezetmérnök diploma.
Irodai adminisztrátor voltaképp, tulajdonképpen elmondhatatlanul monoton, koncentrálni kell az adatokra, de semmi kreativitás, szinte nulla problémamegoldó-készség kell és nagyon minimális a változatosság.
Annak pedig még örülhetek, hogy irodában vagyok, hétfőtől-péntekig, nem műszakban és nem emberekkel kell foglalkoznom.
Egyébként a környezetmérnök diploma se feltétlen halott ügy szerintem, legalábbis nem érzem annak. Én odatettem magam, TDK-ztam, önkénteskedtem. "Kicsit" (jóval több) soft-skill, jóval több önbizalom és normálisabb helyen elvégezni a szakot --> most nem ezen a munkahelyen sínylődnék és nem szenvednék szabadidőmben és a féltetett pénzemből az ezredik OKJ-val.
26/L
Építészmérnöknek tanultam, de rájöttem, hogy tervezni nem tudok, nem is szeretek, nincs hozzá érzékem, alkalmazottként meg nem keresnék sokat.
Bár nem teljes váltás, de kivitelezésben helyezkedtem el. Sokkal jobban állt egy ideig a szerkezeti irány. Viszont mostanában meg sokkal inkább a menedzsment, pénzügy ami fekszik, ez élesben derült ki.
Nem fogom leírni a szakomat, mert könnyebben beazonosítható lennék. Maradjunk annyiban, hogy művészeti/kulturális szak.
Irtó belterjes a szakma, protekciós vagy kihalási alapon működik azoknál a munkaköröknél, ahol nem halsz éhen. Én sajnos nem vagyok egy hálózatépítő és könyöklő alkat, így nincsen olyan hátterem, ami be tudna ilyen helyekre nyomni. Ami ezeken kívül van lehetőség, az általában a "szarrágó munkáltató ingyen dolgoztatna, és elvárja, hogy emiatt a segged csapkodd a földhöz / ne legyen magánéleted és 8-tól éjfélig dolgozz mindennap".
Most egy piackutató cégnél dolgozom koordinatorként idegen nyelven. Úgy döntöttem, hogy az a művészeti ág megmarad hobbinak (talán jobb is, mert amíg gyakornokosokodtam, elég "szép" dolgokat láttam :D), és közben keresek annyit, hogy el tudjak költözni a szüleimtől és ingerekben gazdag, jó életszínvonalon tudjak élni, ne pedig napról napra, kenyéren és vízen - sikerült is, szerencsére.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én óvodapedagógus szakon végeztem, de sajnos én sem oviban dolgozom, hanem egy gyárban. Jóval több a fizetés...
Én is úgy vagyok, mint te, kedves kérdező!
Német-tortenelem szakos tanári diplomám van, de irodában dolgozom, mert több a pénz. Ennyi, ez az egyetlen oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!