Mi az oka annak, hogy a munkahelyeken nehezen veszik észre, ha valamit jól csinálsz?
Ki mondta, hogy takarító vagyok?
Mondom, hogy a munka olyan, mint a takarítás. Senki se veszi észre, ha megcsináltad, de mindenki édzre veszi, ha nem. Például otthon. Nem tudom mennyire esett le.
De akkor tessék: CNC gépen dolgozom, egy nagyon ritka vezérlést alkalmazva. Millió mozgó alkatrész van, millió dologra oda kell figyelni, sokkal bonyolultabb és nehezebb, mint mondjuk egy Siemens Sinumerik. Épp ezt senki nem volt hajlandó elismerni, vagy senkinrk se tűnt fel.
Elementem akkor 2 hét betegbe, amikor a legtöbb munka lett volna, és miután senki nem volt hajlandó elvállalni, rájöttek, hogy milyen értékes vagyok.
a munkáját jól, azért nem; elvégre ez az elvárás egy munkahelyen.
A bakikat ezzel szemben kiemelik, ugyanis ezzel tanítják a dolgozót és a kollégáit; nem kitolásnak szánják, csak, hogy okulj Te és elkerüljék másoktól a hasonló bakit
Ez nem a poroszos rendszer következménye.
Hollandiában dolgozom egy irodában, adategyeztetői meló, itt sincs állandó személyes dícséret.
Plusz fizetés van annak aki bejár hétvégén, ünnepnapokon, egy-egy nagyon nehéz nap után megdícsérik az aktuális műszakot kollektíven, de azért mert beértél műszak elejére és műszak végéig csináltad a feladatot amire alkalmaztak, nem jár plusz köszönet a fizetésen kívül.
A hibákat ellenben kiemelik (nyilván nem elüvöltve a teljes iroda előtt hanem privátban) és nem azért mert most ilyen hülye vagy meg úgy ki leszel rúgva mert elnéztél egy sort, hanem hogy ha vannak tipikus hibáid, arra figyelj oda a jövőben.
Ha senki nem szól hogy rosszul csinálom, akkor hogy az istenbe kezdeném el jól csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!