Pénzügyi-számviteli ügyintéző végzettséggel tényleg csak ilyen munkát lehet betölteni?
8 Kérdező, neked az a célod, hogy lenyomd az ismerősöd, vagy a valóságról tájékoztasd?
Vezető is lehet, ha törekszik arra, hogy az elsőtől, az utolsó morzsáig mindent profi szinten gyakorlatban megszerez és nem ül a babérjain az ismerősöd, és unatkozik, hanem neki áll és elhelyezkedik máshol, ahol nem nézik hülyének, és nem akarják, hogy netto 120-ért melózzon. Hanem sok munka van, és meg is fizetik érte.
*Azért kérdeztem hogy van-e értelme belekezdeni tanulni ezt a szakmát.
Ha szereted a számokat, szeretsz számolni, precíz vagy, és jó az elemzőképességed, akkor érdemes belekezdened. És ha már stabil vagy benne, akkor érdemes feljebb lépned, mert ez csak az adminisztráció pénzügy. Ha totálisan akarod az egészet, akkor érdemes utána tovább lépni a könyvelés felé, és a mérlegképessel zárod ezt az oldalt.
#3 "A végzettségének megfelelő munkakörben netto 200-250 körül keresnek az emberek, és jóval több a feladatuk, sokrétűbb, és érdekesebb."
Haha. Jó vicc.
Én állami cégnél dolgozom pénzügyi végzettséggel ezen a területen, és én is, illetve mások is a csoportban kicsivel a garantált bérminimum fölött kapja a fizetésünket. Tehát kb. nettó 125-130 forintot viszünk haza.
És ha az állam csak ennyit szán a pénzügyre, akkor gyanítom, hogy a versenyszférában sem lehetnek jobbak a fizetések. Jelentkeztem könyvelői állásra cégekhez, de ott még kevesebbet ígértek, a legtöbb helyen csak a minimálbért hajlandóak fizetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!