Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek mennyi pénzből...

Szerintetek mennyi pénzből lehet manapság megélni havonta?

Figyelt kérdés
Nekem az albérletem 90e Ft, 20e Ft-ot lakástakarékba fizetek, az étkezésre pedig átlagosan 60e Ft-ot költök, ruházkodásra szintén átlagosan havi 15e Ft-ot. Tehát nagyon nagyon minimalistán élve legkevesebb 190.000 Ft elegendő a megélhetésre.
2018. szept. 28. 19:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
23%

200 minimum.

Az én albim is 85 rezsivel együtt, egyedül lakom Budán, és nem putriban. Lehet találni, csak valóban, azt olyan embereknek is adják ki.

2018. szept. 28. 22:50
 12/23 anonim ***** válasza:
14%
Budapesten kb. 350 netto, vegetalni. Ha szorakozni, utazni iis akarsz es felre is akarsz tenni akkor a duplaja alsohangon.
2018. szept. 28. 22:52
 13/23 anonim ***** válasza:
94%

350 nettó az hány főre?

Mi négyen vagyunk. Két felnőtt, két pici 2 év alatti gyermekkel. Havi 250-ből próbálunk megélni, de max 300. Albérlet nincs, némi lakashitel van. Többit félre rakjuk.

2018. szept. 28. 23:21
 14/23 anonim ***** válasza:
36%
Ez vegetálás. Az életet ennyiből nem éli meg az ember. Csak túléli emberi módon. Szóval ez tényleg a minimum összeg.
2018. szept. 29. 05:36
 15/23 anonim ***** válasza:

Mi a vegetálás?

Nekünk havi 250-300 tényleg elég szokott lenni 4 főre. Szerencsére nincs káros szenvedélyünk. Miért lenne vegetálás ha nem szórjuk a pénzt?

Az igazsághoz hozzátartozik és előbb nem írtam, hogy van ingyen autónk. Céges juttatás. Így közlekedési költségünk nincs, rendszeresen el tudtunk menni például a Balatonra ingyen pancsolni a drága budapesti strandok helyett.

2018. szept. 29. 07:58
 16/23 nemaRendőrség ***** válasza:

Ez azért elég sok mindentől függ.

Ha van egy házad akkor nem kell albérletet fizetni

Ha többen laktok egy háztartásban akkor a rezsi sokkal olcsóbb lesz/fő

Kocsival jársz-e munkahelyre vagy felszállsz a buszra és ott is vagy

Van-e gyereked, vagy kisállatod

Stb

2018. szept. 29. 09:54
 17/23 anonim ***** válasza:
44%

Nekem például a hobbik és időtöltések is tízezreket visznek el. Előző hónapban 100 ezer is elment hobbira. Nélkülük sokkal szegényebb lenne az életem.

Kispolgári léthez persze elegendő a szóban forgó összeg.

2018. szept. 29. 17:11
 18/23 anonim ***** válasza:
Na azért hagyjuk ezt a hülyeséget, hogy ha nem költök havi 100-at hobbira akkor kispolgári vegetálás az életem. Rengeteg jó ingyenes, olcsó program van. Lehet fillérekbol biciklivel bejárni a világot. Ekkor kispolgári vegetálásról beszélünk, de ha ugyanezt lakókocsival teszed (kocsi bérlés, üzemanyag 100 ezer forintok) akkor az már nem vegetálás?
2018. szept. 29. 17:23
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Megélni lehet annyiból is, amennyi a havi kiadásod, ezt nevezhetjük vegetálásnak. Viszont tedd azt is hozzá, hogy szeretnél előbbre jutni, saját lakás stb. Tehát szükséges a havi kiadásod + a havi megtakarításod, amiből a JÖVŐDET építheted. Erre a 190e édes kevés.
2018. szept. 29. 17:27
 20/23 anonim ***** válasza:

A vegetálás az nekem a hajléktalan szint. Aki fenn tud tartani egy lakást, hitelt vagy albit fizet, tud utazgatni ingyenes vagy olcsóbb programokra az egyáltalán nem vegetálás. Mi sem vegetálunk, pedig itt egyesek szerint 4 főre a 250-300 kevés. Hát nem kevés, bőven elég, jut mindenre ami szükséges. Ha nagyon odafigyelnénk szerintem 200-250 is elég lenne.

Persze a jövőre gondolni kell, így a fizetésünk nagyjából felét félrerakjuk. De az nem a megélhetési költség.

2018. szept. 29. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!