Szerintetek mennyi pénzből lehet manapság megélni havonta?

200 minimum.
Az én albim is 85 rezsivel együtt, egyedül lakom Budán, és nem putriban. Lehet találni, csak valóban, azt olyan embereknek is adják ki.

350 nettó az hány főre?
Mi négyen vagyunk. Két felnőtt, két pici 2 év alatti gyermekkel. Havi 250-ből próbálunk megélni, de max 300. Albérlet nincs, némi lakashitel van. Többit félre rakjuk.

Mi a vegetálás?
Nekünk havi 250-300 tényleg elég szokott lenni 4 főre. Szerencsére nincs káros szenvedélyünk. Miért lenne vegetálás ha nem szórjuk a pénzt?
Az igazsághoz hozzátartozik és előbb nem írtam, hogy van ingyen autónk. Céges juttatás. Így közlekedési költségünk nincs, rendszeresen el tudtunk menni például a Balatonra ingyen pancsolni a drága budapesti strandok helyett.

Ez azért elég sok mindentől függ.
Ha van egy házad akkor nem kell albérletet fizetni
Ha többen laktok egy háztartásban akkor a rezsi sokkal olcsóbb lesz/fő
Kocsival jársz-e munkahelyre vagy felszállsz a buszra és ott is vagy
Van-e gyereked, vagy kisállatod
Stb

Nekem például a hobbik és időtöltések is tízezreket visznek el. Előző hónapban 100 ezer is elment hobbira. Nélkülük sokkal szegényebb lenne az életem.
Kispolgári léthez persze elegendő a szóban forgó összeg.

A vegetálás az nekem a hajléktalan szint. Aki fenn tud tartani egy lakást, hitelt vagy albit fizet, tud utazgatni ingyenes vagy olcsóbb programokra az egyáltalán nem vegetálás. Mi sem vegetálunk, pedig itt egyesek szerint 4 főre a 250-300 kevés. Hát nem kevés, bőven elég, jut mindenre ami szükséges. Ha nagyon odafigyelnénk szerintem 200-250 is elég lenne.
Persze a jövőre gondolni kell, így a fizetésünk nagyjából felét félrerakjuk. De az nem a megélhetési költség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!