Vannak trükkjeitek kis pihenésre munkaidő közben?
Reggel 30-45 perccel később érek be, délután 30 perccel korábban megyek el.
Néha kijárok edzeni, ami nyilván nem a szó szerint vett pihenés, de a munkától elszakít, az kb másfél óra.
Utána az ebédszünet, ami fél órás, de általában inkább 1 lesz, mire befejezzük.
Aztán ebéd után biliárd a pihenőszobában, ez szigorúan max fél óra.
Emellett max 2-3 teaszünet fér bele, meg egy kb negyedórás nagywc-zés.
Nálunk amikor kitör a kávészünet, az legalább egy negyedórás beszélgetésbe torkollik. Néha a főnök is becsatlakozik. Reggel pedig munkakezdéskor egy közös reggelizés szokott lenni. Az is fél óra-1 óra.
Ezt azért nézik el, mert amikor úgy jön ki a lépés akkor dolgozunk akár este 10-kor is.
Ezek trükkök?
Fél órás kajaszunetet egy orasra nyujtunk, es egy oraval hamarabb eszunk, mire vegzunk megint szunet van.
Wcn annyit ülök amennyi jol esik.
Ha nincs nagyfőnök akkor ágyból tv-zünk, ha van akkor csak székről.
Program vége előtt egy oraval már nem csinalunk semmit hogy maradjon ido átöltözni bőven.
Nah, igen.....
Én hozok egy flakon vizet, kávézom, pisilek, és folyt köv. a munka. Általéban csak ezek közül kettő.
Szerencsére lejáratos vagyok az üzembe, így ez is kizökkent a benti munkából.
Persze ez nem mindig pihenés.
A legpihentetöbb nekem a közös, beszélgetéses ebéd. Ha tehetjük, ezért összebeszélünk hogy mikor együnk.
Lépcsőzés.
Ha meg kell mozgatnom az agyamat, és már nagyon belefáradtam a gondolkodásba, kimegyek a lépcsőházba, és 4-5 emeletnyit lépcsőzöm. Utána felfrissülve ülök vissza a probléma elé.
Minden orvos, tudós, pszichológus, mindenki tudja, hogy nem létezik az, hogy az ember napi 8 órán keresztül megingás és pihenés nélkül koncentrál. Mégis vannak helyek, ahol csak akkor ismerik el, hogy dolgozol, ha a feneked a széken és meredten bámulod a monitort. Ez értelmetlen. Vannak olyan cégek, ahol szoftverfejlesztők nem is tervezhetnek napi 6 óra munkánál többet, mert annyit lehet jó minőségben összehozni.
Az jó, ha valahol van szünet. Én ki se birok szakadni a monitorjaim elől, mert letérdel a fél üzem pillanatok alatt, pedig állítólag automata minden....:)
Séta, kávézás felejtős, enni a helyemen eszek, egyébiránt futólépésben közlekedek. Nem húzom az időt, mert magamat és a munkatársamat szívatom meg, ha történik valami addig, amíg kint voltam.
Lépni kéne normális helyre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!