Miért nem lehet egy színtévesztő tűzoltó?
ahha-ahhaaa :) jó tudni
nekem mindenesetre adtak igazolást, hogy színtévesztő vagyok ugyan de színbiztos a látásom..így lehet kamion és buszjogsim..tűzoltó nem biztos, hogy lehetek
egyébként érdemes őt kérdezni:
Dr. Ungváry Lilla szemtréner | szemlelek.hu
A színlátás minőségét alapvetően két jellemző képesség alapján ítélhetjük meg:
Σ• Szín-megkülönböztető képesség (szín-diszkrimináció), azaz két, egymástól kismértékben eltérő színárnyalat közötti különbség észlelése.
Σ• Színfelismerő képesség (szín-identifikáció), azaz a színeknek a normál színlátókkal azonosan történő megnevezése.
Ez a két jellemző független egymástól, azaz lehet, hogy színtévesztőknél mindkettő gyengébb az átlagosnál, de az is gyakran előfordul, hogy a szín megkülönböztető képesség gyenge, míg a színfelismerés normális, vagy fordítva.
Az információvesztés színérzékeléskor rontja az életminőséget, rontja az információ-feldolgozás biztonságát, és ezeken keresztül negatívan befolyásolja a felismerés reakcióidejét.
A munkavállaló színtévesztése az alábbi munkakörök betöltésében kizáró ok:
közlekedésben: a hivatásos légi, vízi, szárazföldi szolgálatot teljesítő munkavállalók, stb., stb.,
"Igazából, még jogosítványt sem kaphat az, aki színtévesztő" - ez már 79-ben sem volt igaz.
" hivatásos légi" - ez 69-ben nem volt igaz.
"Az információvesztés színérzékeléskor rontja az életminőséget, rontja az információ-feldolgozás biztonságát" - a wikiben volt az az okfejtés, hogy a színtévesztők azért éltek túl, mert az eltérő látás néha előny.
MONDTAM!
Fogjátok magatokat és go azért a tetvedék papírért!
Max 20000 ft és olyan jogsit csinálsz, meg ott vezetsz ahol és amilyent akarsz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!