Nagy baj, ha a főnököm kedvesemnek meg szépségemnek hív?
Még nem igazán vágom a légkört, úgyhogy figyelem, hogy kit hogyan szólít meg.
De szerintetek ez inkább lekezelés vagy flörtölés?
3 Sem fiatalként, sem idősebbként nő ilyet nem hagy egy munkahelyen.
Lényegtelen, hogy micsoda.
"De szerintetek ez inkább lekezelés vagy flörtölés?"
Szimplán csak taplóság. Ill. valszeg régebbről maradt rossz berögződés.
Hány èves a főnököd, pasi? Házas? Te házas vagy?
Ha nő, akkor mondhatja gúnyolódásból, nekem a volt főnököm(nő) gúnyból hívott "csajosnak", amikor kirúgott akkor is ezt mondta, " Csajos, most járt le a műszakod, holnaptól látni se akarlak."
Ennyiből nem lehet tudni, pl engem kislánynak hív a főnököm, ami elsőre sokféleképp értelmezhető... de ha hozzáteszem, hogy 60-as férfi, hogy egyértelműen érezhető, hogy nem nőként tekint ránk, és hogy igazából “mindenki apukája”, akkor máris más a helyzet - nem is zavar senkit, sőt, a férfi kollégákat is becézi. :P
Igen, az a legjobb, ha megfigyeled, hogy a kollégáidat hogy szólítja, viszont ha bármi miatt téged ez zavar, azt nyugodtan tedd szóvá.
Kedvesemnek meg szépségemnek ne hívogasson, hívjon így a párod, de ne a főnököd. Egyrészt tiszteletlenség, másrészt simán félreértelmezhető még ha nem is "úgy" gondolja.
Ha ilyen van, mondd el neki, hogy elnézést xy, de engem zavar ez a megszólítás, kérem hívjon a nevemen, Znek hívnak, köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!