Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kimenjek külföldre ha itt...

Kimenjek külföldre ha itt Magyarországon sehol se találok munkahelyet? 22/f

Figyelt kérdés
Teljes reménytelenség, mindig találnak valami kifogást hogy ne vegyenek fel. Pedig próbálkozom, dolgozni akarnék de reménytelennek érzem itt az egyetlen kiút külföld lehet. Pedig én Magyarországon akartam volna lenni.

2018. aug. 7. 10:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%

10#

Én is ismerek ilyeneket. 90%-uk fél év után jött is vissza, mert kint dolgozniuk kellett, nem lóghatták el a munkát, mint itt.

A külföld azoknak való, akik itthon is meg tudnának élni, tudnak normálisan dolgozni, de keveslik az itthoni pénzt a munkájukért. Aki itthon nem talál munkát, vagy két hetente rugdossák ki a munkahelyéről, mert csak lazsál az külföldön is ugyanúgy éhen fog halni mint itthon.

2018. aug. 7. 12:00
 12/18 A kérdező kommentje:

Nem vagyok lusta. Nekem bármilyen munka jó.Sajnos hiába vagyok nagyon fiatal semmit se érek vele.

2018. aug. 7. 12:06
 13/18 anonim ***** válasza:
88%
Először is, itthon próbálj meg költözni, azt írod, hogy messze van az autógyár, hát akkor minek a célod külföld? Az nincs messze? Pont, hogy iszonyatos munkaerőhiány van, ami csak növekedni fog. Legyen egy terved. Előbb itton próbálj meg odébbvándorolni, ha ez nem jön be, még mindig ott van külföld, de hát hogy mész oda? Oda a tapasztalt munkaerőt keresik, nem a 22 éves szakmájukhoz se értő tapasztalatlan fiatalokat. Tervezz, gondolkodj.
2018. aug. 7. 12:27
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Tanulj ki egy használható szakmát is, vagy egyetem. Vagy ahogy mondod... mehetsz külföldre is. Csak aki itthon hülye, az külföldön is az 🤔

Keleten sok helyen közmunkásokat rabszolgáztatnak éhbérért a gyárakban, mert tébyleg nincs munka. Nyugaton viszont még a betanított munkásból is óriási a hiány. Ki lehet fogni könnyedén olyan helyet, ahol az albi kifizetése után 20ezerrel marad több a zsebedben havonta, mint egy kelet-magyarországi minimálbéres munkával. És akkor ha 3-4 műszakozol, már a netto 200 sem álom. Szakmával netto 300.

2018. aug. 7. 17:01
 15/18 A kérdező kommentje:

Igen, én keleten lakok.

2018. aug. 7. 17:24
 16/18 anonim ***** válasza:

Borsodi vagy? Mert, akkor megértelek, itt tényleg ilyen minden.

Menj ki külföldre!

2018. aug. 7. 21:56
 17/18 anonim ***** válasza:
Külföldre akkor érdemes kimenni, ha rendesen beszéled a nyelvet. Ha nem, akkor ott se fogsz rendes munkát találni, ráadásul a hétköznapi dolgaidat se fogod tudni rendesen elintézni nyelvtudás nélkül.
2018. aug. 8. 23:13
 18/18 anonim ***** válasza:

Beszélsz németül?

Ha pl. Sopronban vagy Szombathelyen kapnál munkát, akkor mellette tanulhatnál németül. Onnan pedig már nincs messze Ausztria. :)

2018. aug. 27. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!