Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy tudnék én innen szabadulni?

Hogy tudnék én innen szabadulni?

Figyelt kérdés
Egyedülálló anya vagyok és elmentem egy vállalkozóhoz dolgozni. Minden létező támogatást igénybevett utánam, és kapott is jócskán mivel regisztrált munkanélküli, és gyesről visszatérő is voltam. Igazából semmi panaszom nem lehet, bár olyan mint a többi vállalkozó, szóval kicsit lelketlen, de nagyjából betartja a törvényeket a munkavállalóval szemben. Sajna a csőd szélén áll. Most megtaláltak egy szuper munkával. Állami cég, és már tényleg karrier. Magas beosztás jó fizu, és jó munkaidő. Viszont innen nem tudok szabadulni kezdésig, mert munkaügy által támogatott vagyok. Hogy lehet ezalól kibújni? A főnök egyáltalán nem könnyíti a helyzetet. Teljesen kész vagyok már idegileg hogy nem találok kiskaput. Valaki okosabb esetleg nem tudna valami segítséget?
2018. aug. 5. 23:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Felmondasz.

A Munkaügyi Központtól kérj segítséget. Miért nem mentél be, vagy hívtad fel őket??

2018. aug. 6. 00:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Barmikor felmondhatsz. Munkaugyi kozpontot hivd fel.
2018. aug. 6. 05:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Na várj, jogilag ez nekem sántít. Mi az, hogy munkaügy által támogatott? Most ez vagy valami nagyon új dolog, vagy te értettél valamit félre. Olyan nincs, hogy a munkaügyi központ kötelez téged, hogy adott helyen X ideig dolgozz. Arra kötelezhetnek, hogy elfogadj egy állást, mert különben nem kapsz segélyt, de hogy meddig dolgozol ott, azt már a te jogod eldönteni.
2018. aug. 6. 09:15
 4/6 anonim ***** válasza:

"Viszont innen nem tudok szabadulni kezdésig, mert munkaügy által támogatott vagyok"

A vállalkozó szeretné ha maradnál mert kezdeményezett dolgozó vagy, viszont te bármikor leléphetsz csak valszeg neked nem így adta elő...:(

2018. aug. 6. 11:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Írnod kell egy felmondást, és a vállalkozó orra elé tolni. Ha nem próbaidős vagy már, akkor azt hiszem hogy 30 nap a felmondási idő, persze csak ha ragaszkodik hozzá. Ha igen így ki tud veled b&ni. Egyébként meg a munkaügyis támogatás és a felmondásod nem zárja ki egymást. Ha meg nem akar sehogy sem elengedni, akkor fogod magad és egyszerűen nem mész be, igazolatlan nap lesz és így ő fog tudni kirúgni. Nem a legjobb megoldás, de végül ez a célod.
2018. aug. 7. 13:53
 6/6 anonim ***** válasza:
A foglalkoztatási kötelezettség csak a munkáltatóra vonatkozik, tehát nem küldhet el a támogatás időtartama alatt, de te bármikor felmondhatsz.
2018. aug. 7. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!