Betegszabi alatt elmehetek nyaralni?
10: Többek között ezért nem kell főnököt és/vagy kollégát facebookon bejelölni/visszaigazolni. Az adataidnál pedig beállítod, hogy csak ismerősök láthassák. Amúgy én nem értek a jogokhoz, de az ilyen facebook posztok felhasználhatóak hitatalos bizonyítékként? Nem számít magánszférába gázolásnak, úgy, mint a beleegyezés nélküli hangfelvétel?
Mindazonáltal, ha én táppénz alatt elmegyek állásinterjúra, az miért minősül mindjárt csalásnak? Pláne, ha a lakhelyelhagyhatási intervallumon belül van az interjú? Pláne, ha nem vagyok fertőzőbeteg, miért ne szedhetném össze magam annyira, hogy az interjút lefolytassam?
A Profession (az egyik vezető állásközvetítéssel foglalkozó portál) írt is róla egy cikket:
“Táppénzcsalásért két év börtön is járhat
Sok esetben előfordul, hogy a munkavállalók a rendes szabadság helyett táppénzen töltött idővel próbálnak előnyt szerezni maguknak. Ez az előny lehet csupán a "fizetett pihenés", de lehet például a munkaidő saját célra hasznosítása. Utóbbira a gyakorlatban is előforduló példák: a munkavállaló a táppénz ideje alatt saját házát építi, vagy állást keres, és a táppénz folyósításának időszakában tölti próbaidejét a konkurens munkáltatónál.”
Nem kell, hogy a góré megtudja és nincs probléma.
A nyaralás szerintem amúgy is az ember magánügye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!