Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van értelme dupla idő alatt...

Van értelme dupla idő alatt elvégezni az egyetemet?

Figyelt kérdés

150-en kezdtünk és csak 4-en végeztek időben azóta olyan +10 fő végzett még és akikről tudok úgy 6 fő van még aki velem kezdett. Mindenki azt mondja, hogy így már nem fognak felvenni dolgozni sehova és hagyjam ott + pénz kidobás és szégyelljem magam. Őszintén szólva ahogy én látom csak a szívatás megy, egyszer idősebb kollégáknak feltettem azokat a kérdéseket amiket szóbelin kaptam és ők ezekkel a témákkal vannak kapcsolatban nap mint nap, de még ők se tudták megválaszolni. Sőt sokszor olyan is volt a tanár részéről, hogy ezt a választ már olvasta egyszer ezért nulla pont. Vagy maguknak kellett kidolgozni a tételeket és sosem volt elég részletes vagy rosszul fogalmaztunk, konzultálni meg nem lehetett vagy azt mondta elsőre jónak tűnik.

Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy ki is égtem az évek alatt, egyre kevesebb erőm van tanulni, mert belém idegződött, hogy úgy sem lesz meg, de nem akarok/tudom feladni.

Már dolgoztam és meg voltak velem elégedve, de részben az egyetem részben az ott alkalmazott visszafele fejlődő technika miatt ott hagytam. Az összes olyan tantárgy ami logikára épül az meg lett elsőre, de vannak ezek a hírhedt tárgyak ahol nagyon nagy a bukás arány, élvezem is amit csinálok és szerintem jó is vagyok benne, de álláshirdetéseken minimális elvárás mindenütt a diploma.

Tényleg nem tudom, hogy van-e még értelme tovább csinálni vagy egyszerűen mit tehetnék.

2018. júl. 22. 15:03
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Valamilyen mérnöknek tanulsz amúgy? Sajnálom, hogy így szivatnak, de sajnos tényleg kell a diploma ahhoz, hogy valahol dolgozhasson az ember. És ki mondta, hogy nem vesznek fel sehová, ha nem időben végzed el? Ilyen nincs szerintem. Volt akit pl. 10. próbálkozásra vettek fel orvosira aztán csak pszichiáter lett belőle. Semmit sem tartok lehetetlennek. Barátnőm is sokszor fel akarta már adni. Egy évet csúszott is. De már csak 1.5 év van vissza a BSc-ből és szerinte ezt már kibírja. Nem szabad feladni! :) Mondjuk ha pénzügyileg kellemetlen, az más. De lehet nekem is kell majd diákhitel, mert nyelvvizsgára van szükség és még egy képzésre, ami együtt kb. 400 ezer Ft. Nem tudom honnan előteremteni. Nem a legjobb dolog a hitel, de ha lesz állásom biztos vissza is tudom fizetni. Szerintem ha hasonló cipőben jársz, akkor segíthet ha felveszed. Kitartás! :)
2018. júl. 22. 15:17
 2/4 anonim ***** válasza:
53%
Én is késve végeztem el, voltak közben magánéleti problémáim, meg a suliban is volt pár hülye szervezés (nincs elég hely, vizsgán, nincs elég hely gyakorlati órán, első éven kibukott több, mint a fele évfolyam, erre lecsökkentették az elvárt teljesítési ponthatárt, mert olyan kevesen maradtunk, hogy az egész évfolyamot nem indíthatta volna a suli, csak olyanok is bent maradtak emiatt, akik csesztek rá, zavarták az előadást, a gyakorlati órát, elvették a vizsgahelyeket... stb.), ami miatt kicsúsztam, aztán most mégis a szakmámban dolgozom.
2018. júl. 22. 16:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen mérnökinformatikus és családtagok és rokonok közül mindenki ezt mondja. Nekem is sok magánéleti problémáim voltak egyik szülő elvesztése és anyagi problémák, ezek miatt próbáltam is fellebbezni mikor költségtérítésre átraktak, de arra meg azt mondták ez egyáltalán nem indok. A sok ehhez hasonló egy idő betesz az embernek, pedig már csak néhány tantárgy van, olyan közel a cél, de mintha egyre távolabb lenne és nehezebb lenne elérni.
2018. júl. 22. 16:33
 4/4 anonim ***** válasza:
56%
Én is ilyen utolsó pár tárgyon szenvedős vagyok. Most úgy néz ki 2 félévet rakok rá. De ha 7 félévet kellene pluszban csinálnom (képzés kétszerese), akkor is megérné, mert így előbb elkezdhetném az életet, mintha most kezdenék el valami mást tanulni 🙂
2018. júl. 22. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!