Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 16 éves vagyok. Hol vennének...

Lvszlny kérdése:

16 éves vagyok. Hol vennének fel katonának?

Figyelt kérdés

2018. jún. 25. 08:24
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
86%

16 evesen sehol. Vagyis legalisan, mert a taliboknal meg afrikaba mehetsz gyerekkatonanak.

A katonákat sokan félre értik. Es te is egy vagy a sok kozul.

Tok jo hogy mar van nagyobb eletcelod is mint a tobbi tininek akinek a legnagyobb gondja hogy kivel dugjon es hogy tudjon berugni, de te is pofaraesel mikor kiderul hogy a katonasag nem ugy nez ki ahogy te , legalabbis ebben a kerdesben leirtak szerint, elkepzeled.

12 eve vagyok szerzodeses, nem te lennel az elso kit latok csalodni...

2018. jún. 25. 09:49
 12/31 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem, miért kell valakit lenézni azért, mert mondjuk katona akar lenni.

Személy szerint nekem is a legutolsó munkák egyike lenne, amit elvállalnék, de ettől miért ne lehetne másnak ez az életcélja? Nem vagyunk egyformák.

A katonaság pedig messze nem csak abból áll, hogy menjünk lőni ész nélkül az ellent, mint valami zs-kategóriás FPS-ben. Sőt, a hivatásos katonák elég nagy hányada soha nem is fog harctéren harcolni. Ellenben ha mondjuk leesik márciusban hirtelen fél méter hó, vajon kik lesznek azok, akik a bajba jutott embereknek segítenek, és mondjuk az elzárt településekre élelmiszert visznek? Vagy kik lesznek azok, akik a következő árvíznél még éjszaka is a homokzsákokat pakolják, meg az embereket mentik?

Igen, vannak olyanok, akik csak azért akarnak katonák lenni, mert lődözhetnek. Sajnos vannak ilyenek is, de a döntő többség nem ilyen.

Egyébként: lehet, hogy rosszul tudom, de a honvédségbe nem csak 18 éves kortól lehet jelentkezni?

2018. jún. 25. 09:58
 13/31 A kérdező kommentje:

Ha ön már rég óta szerződéses akkor tudja mivel jár.

Tudom hogy akkoriban amikor ön bekerült, akkor más volt.

De biztosan van jó oldala is a katonaságnak

Vagy ha nem is katonaság..... táborok ezzel kapcsolatban nincsenek?

2018. jún. 25. 10:00
 14/31 anonim ***** válasza:
55%
Csak 18 éves kortól vesznek fel bárhova is. AKármennyire akarod. Viszont fizikailag is készülnöd kell. Nem úgy van, hogy odamész aztán majd lesz egy alkatod. A faszt, engem egyetemre ezért nem vettek fel, jól teljesítettem de így se értem el az adott pontszámot. Plusz szellemileg is készülj, mert hiába olvasol utána mindennek, ha nem beszéltél igazi katonával. Rengeteg ismerősöm az és nagyon megtud viselni a magyar honvédség. Tönkre tud tenni idegileg. 16 évesen én is katona akartam lenni igaz én tiszt és jelentkeztem is, de ezt már írtam, viszont miután nem feleltem meg, utána inkább változtattam, rájöttem, hogy egész életemben nem bírnám csinálni.
2018. jún. 25. 10:34
 15/31 A kérdező kommentje:
Pont ezért is szeretnék katona lenni. A sok erőfeszítésért
2018. jún. 25. 10:51
 16/31 anonim ***** válasza:
22%
Ha nem fogsz csalódni benne addig vagy azután akkor sok sikert, a lényeg hogy fizikailag legyél felkészülve, agyilag, szellemileg is és legyél tiszta. Meg készülj, hogy családi élet nem lesz
2018. jún. 25. 10:55
 17/31 A kérdező kommentje:

Nem is szeretnék családi életet.

Ha a szüleimnek nem számítok semmit akkor nekem se fog számítani a családi élet.

2018. jún. 25. 11:01
 18/31 anonim ***** válasza:

Pont ezért is szeretnék katona lenni. A sok erőfeszítésért

Erofeszites tobbnyire csak felvetelihez kell. Meg a kikepzes alatt. Tovabb meg rajtad mulik hogy tartod a szintet, vagy ellustulsz. Nalunk az eves fizikai felmeres csak papiron tortenik meg, max futsz 200 metert vagy focizol egy orat.

Meg készülj, hogy családi élet nem lesz

Attol fugg hova jut, de donto tobbsegre ez nem igaz. Csak az van tavol a csaladjatol akit ez nem zavar.

2018. jún. 25. 11:05
 19/31 A kérdező kommentje:
Engem nem zavar mert ők távolodtak el tőlem
2018. jún. 25. 11:16
 20/31 anonim ***** válasza:
53%

Még van 2 éved.

Viszont ahogy írtad a katona parancsot teljesít, de vajon a hadsereg kutyájaként megcsinálnál gond nélkül olyat is, ami az elveiddel ütközik?

2018. jún. 25. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!