Miért jó a cégnek (ahol dolgozom), hogy egyre több ukránt hozat ide, és felveszi őket?

Szerintem ez egyszerűbb ennél.
Egész egyszűen lehet lepontozni de "diliház" van jelenleg munkahely szintjén, én is tudnék mesélni, "káosz" a jelenlegi helyzet.
Nekem is volt olyan hogy felvettek egy helyre, 2 hónap múlva kirúgtak mert kellett valakinek a hely, indokot nem tudtak mondani, kb. annyit mondtak hogy "poénból rúgnak ki".
Majd lesz valahogy.

Máshol sem jobb a helyzet.
Pl. németeknél meg "mobbing" megy a munkahelyeken, stb.

Azért mert mi magyarok, akinek vannak celjai az életben már mind kint vagyunk.....
Kell az ember a helyunkre, a fideszesek, es a celtalan emberek mellé.....

Ember, mintha én írtam volna a kérdést :D
Nálunk is ugyanez a helyzet.
Azért jó a cégnek, mert ha jól értesültem róla a csórikámék után kapnak támogatást is, nem keveset. De nem akarok hülyeséget írni, nem értek hozzá meg nem is akarok.
Másrészt meg most nem az ukri-mukrik mellett beszélnék, mert tényleg kókány munkát végeznek nálunk is, meg nagyon buták.
De tény, láttam amit láttam. Kb 160 centis ukrán leányzó dolgozik olyan gépen ahol még 1 éve egy kigyúrt 25 éves ficsúr húzta a száját.
Ennyiből megéri a cégnek, mert legalább nagyrészt biztos fix maradásuk van és van aki termeljen mert nem finnyásak. A leg ótvarabb melót is megcsinálják.
De az biztos, hogy ez egy diliház hangulat.
Én is már úgy érzem, hogy valami szociális otthonban vagyok, nem egy műszaki cégnél.
Szerszámokat nem tudnak cserélni ha elkopik, sok gond van velük apró baromságokért rinyálnak és az ép eszű ember már ott tart, hogy "felrúgom, ha megint idejön".
Tegnap előtt is direkt én kellett, hogy legyek az egyiknek a "dadája".
A fémmegmunkálás ismeretlen nekik. A tehetséges hazai szakemberek meg leléptek.
Én is már külföldi munkát keresek. Ilyen diliházat még nem láttam a 6 év alatt. Egy csaló csavargó cég lett az egész helyből.
A helyzet nevetséges.

Én meglepődtem mikor olvasom, hallom hogy pest, székesfehérvár meg kb mindenhol ez megy. azt hittem csak itt az ország keleti részén megy ez, de nem...
tisztelet a kivételnek annak a kb 10%-nak, a maradék meg trehány, nem törődöm. dobálóznak az alapanyaggal, wc mellé sz*rnak, rákenik a fikát a csempére, direkt elrontják a gépet hogy addig se kelljen dolgozniuk. sorra jönnek a vevői reklamációk. csak a baj van velük.
ennek nem lesz jó vége ha így megy tovább.

8as vagyok.
Szerencsére már külföldön élek. Nevetséges már ami otthon megy, amit ex kollégáim mesélnek. A volt munkahelyemen egy fiatal ukrán srác lett a MŰSZAK VEZETŐ. :D Azaz ha ott maradtam volna nekem most egy huszonéves vendegmunkas takony dirigalna aki magyarul se tud helyesen beszélni. Szörnyű már hogy otthon mekkora putri van. Akinek van esze, az lelep vagy dolgozik a szökésen. Semmi értelmét nem láttam a sz**t a f##a cserélgetni.
Félreértés ne essék, nem akarok senkit buzdítani, de idekint az otthoni helyzeten már csak röhögni tudok. A sz**házi cégeket nem tudom sajnálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!