Mitől válik sok gyári munkás a darabszám megszállotjává? Pszichológiai szempontból kérdezem.
Az motiválja, hogyha már ott kell töltenie kötelezően a 8 órát, akkor annak legyen is valami értelme. Ha már úgyis kötelezően ott kell töltenie a 8 órát, akkor abban a 8 órában akár jól is elvégezhetné a munkáját.
Voltam nemrég az okmányirodában például, az ott dolgozók is nagyon minimális fizetést kapnak, de én szerencsére egy olyan hölgyhöz kerültem, aki normális, segítőkész, kedves, szakképzett és gyors volt. Megtehette volna, hogy bunkózik, flegmázik és lassú, hisz így is - úgy is ugyanannyi fizetést kap, és így se - úgy se rúgják ki. Ő valamiért mégis úgy döntött, hogyha már bent kell ülnie napi 8 órát nettó 120-ért, akkor megpróbálja azt a napi 8 órát a legproduktívabban eltölteni, úgy hogy azzal minél jobban szolgáltatást nyújt az ügyfeleknek. Nekem például feldobta vele a napom, jobb kedvvel mentem be dolgozni, én is jobb kedvvel álltam az ügyfelekhez stb.
Ugyanezt el lehetne játszani a dögmelegben minimális pénzért güriző Fornetti eladónak, ő is beszélhet normálisan és mosolyoghat a vásárlóknak, vagy lehet bunkó és flegma is, így is - úgy is ugyanannyi pénzt kap, és mégis mekkora a változást tud elérni a vásárlók hangulatában.
Minden munka fontos, és minden munkát el lehet végezni kedvesen, mosolyogva, magas minőségben, és bunkón, flegmán, tróger minőségben. Mindannyiunk saját felelőssége, hogy hogyan végezzük el ezt a munkát.
#14 bár nem hozzám szóltál, de én szalagmunka mellett tanultam. 11 éves korom óta anyám egyedül nevelt 2 testvéremmel, aki szintén gyárban dolgozott. Nem volt 100k a fizetése. Volt hogy napokig nem volt más kaja, csak a kenyér, üresen.....
Én nem akartam magamnak ilyen életet, és megfogadtam, hogy soha nem fogok éhezni.
10 évvel azután hogy kikerültem a suliból, es elkezdtem dolgozni, már a havi fizum 350k felett van. Házam, autóm van. Vállalkozásom jövőre indítom.
Mindenkinek adott a lehetőség, és igen, kinek mi az igénye.......
Valaki megcsinálja, valaki a múltján kesereg, és mást hibáztat, hogy neki nem sikerült, es valaki a szegenység mögé bújik...
Nem volt egyszerű, de nem is lehetetlen.
Tehát szerinted jogos ilyen paraszt módon beszélni emberekről, csak mert neked sikerültek a dolgaid? Ezek szerint anyukádról is ilyen véleményen vagy? Ugye nem... Akkor, ha valaki annyira tanult ember, tanúsítson már egy kis tiszteletet embertársaival szemben. Szerinted az ember annyit ér, amennyi pénze és hatalma, diplomája van?
Írok neked egy példát: Egy férfi ismerősöm állami gondozásban nőtt fel. Elvett egy ott megismert nőt, dolgozott, vett házat, alakult az életük. Lett 4 gyerek. A negyedik alig 3 hónapos volt, amikor a nő lelépett. A férfinak fel kellett mondania a munkahelyén, a nagy házat nem tudta megtartani. Ott volt 4 gyerekkel az oldalán. Ebből, hogy másznál ki? Ez a férfi minden szar alkalmi munkát elvállal, hogy ne haljanak éhen, erején felül próbál teljesíteni. Hozzánk is jött dolgozni, a legnagyobb fia iskola után jött az apjának segíteni. Ez az ember nem érdemel tiszteletet szerinted, mert nincs tele? Annak a fiúnak, ha választania kell, hogy dolgozik a tesókért, vagy diplomát szerez, hogy fog dönteni?
Ha az lennék, pont olyan lennék, mint anyád. 😀
Köszönöm az ajánlatot, nincsenek anyagi problémáink. Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!