Munkanélküliek foglalkoztatásának támogatásának megszüntetése munkavállalóként?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy engem munkanélkülin keresztűl felvettek határozott idejű munkaszerződéssel úgy hogy a munkáltató én utánam állami támogatásba részesűl ami az én munkabérem 50 és 100 százaléka között van amit én nem tudok pontossan mennyi viszont azt tudom hogy én maga a támogatásból nem réstesülök. A határozott idejű szerződés lejárta elött felmondhatok e a munkáltatómnál? Úgy hogy egy sokkal kedvezőbb és jobban fizető és számomra rugalmassabb munkaidejű munkalehetőséget kaptam ahová akár azonnal is felvennének? Ha igen akkor miképp és milyen következményekkel járhat? Köszönöm a válaszokat előre is!2018. jún. 10. 11:59
1/10 anonim válasza:
Ne mondj fel, mert kirúghatnak! Várd meg míg letelik az idő. Nem mész vissza oda dolgozni.
2/10 anonim válasza:
Próbaidő alatt bármikor felmondhatsz, de ha már lejárt, akkor alapos indok nélkül még kártérítést is követelhet rajtad a munkáltató - nem véletlenül preferálják manapság a munkáltatók ezt a határozott idejű szerződést!
3/10 A kérdező kommentje:
Tudtommal ha kirúgnak azzal a munkáltató megszegi a munkaügyi központtal kötött szerződését. Amivel gondolom a munkáltató járna rosszúl. Valamint a felmondási kérelmemet a munkáltató elfogadta már.
2018. jún. 10. 12:15
4/10 anonim válasza:
Jók ezek a kérdések. haha.
Mi a problem amúgy?
Nem bírod a diliházat?
Mert akkor már 10:00-kor kisétálhatsz az ajtón, persze a recepcióstól azért köszönj el és mond meg neki iszol egy kólát, majd télen jössz vissza.
Én ezt megcsináltam, most van melóhelyen, majd megint kitalálok valamit szerintem.
Valami "ütősebbet".
5/10 anonim válasza:
általában az ilyen szerződések a munkáltatót kötelezik (hogy pl téged nem rúghat ki), viszont fordítva nyugodtan felállhatsz és leléphetsz. Persze a felmondási idő betartásával.
6/10 A kérdező kommentje:
Felmondási időt nem adhatna mer meg 1 honapja sincs hogy felvett. És ha jól tudom azt csak 3 hónap után kötelezhet.
2018. jún. 10. 14:51
7/10 anonim válasza:
Akkor te még simán próbaidőn vagy, és simán eljöhetsz!
8/10 A kérdező kommentje:
De nekem nincs kiszabott próbaidőm.
2018. jún. 10. 18:10
9/10 anonim válasza:
Hogyhogy nincs? Mi áll a munkaszerződésedben??
10/10 A kérdező kommentje:
Hogy a munkáltató a próbaidőre nem tart igényt mer elotte en mar dolgoztam ott kb 1 eve csak eljottem.
2018. jún. 10. 20:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!