Az mit takar, hogy "bérezés a harmadik hónaptól"? Addig nem is kapok fizetést?
6-os vagyok. Már tíz éve Hollandiában élek. Nem tudom, odahaza hogy van, de itt létezik ilyen. Egy ismerősöm szállodában dolgozott takarítóként, és az első fizetést a két hónap próbaidő végén kapta egyben, ez benne is állt a szerződésben. Valamint én egyszer egy múzeum éttermében dolgoztam mosogatóként. A próbaidő szintén két hónap volt, de ezesetben ez nem is annyira lényeges. Szeptember elején kezdtem, fizetést legelőször október végén kaptam, ami a szeptemberi bér volt. November végén pedig az októberi bért kaptam meg, december végén pedig a novemberit, és így tovább.
Nyilván vannak, akiknek ez nem tetszetős, mert esetleg totál le vannak nullázódva munkakezdésre, épp akkor találták az állást, amikor felélték a félrerakott pénzt, vagy ilyesmi. Azt nem tudom, hogy ilyenkor esetlegesen működik-e, hogy kérésre korábban fizetnek, nekem nem volt szükséges. És ugye mindig ott van az, hogy ha nem tetszik, akkor nem kell elvállalni, hiszen előre tájékoztatva vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!