Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi kell ahhoz, hogy egy nő...

Mi kell ahhoz, hogy egy nő ügyvédként kifejezetten sikeres legyen?

Figyelt kérdés
A megfelelő tanulmányokon kívül.Ezekkel tisztában vagyok.
2018. máj. 29. 21:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"és tudatában vagyok, hogy egy jogász 25 évesen nem Bentley-t

akármennyire okos is"

Micsoda? Magyar jogász Bentley-vel? Hol élsz te? Ha nem leszel olyan sikeres sztárügyvéd (mondjuk nőként hatványozottan nehezebb...), mint Magyar György vagy Ruttner György, álmodj királylány!

A legsikeresebb jogász, akit láttam, annak van egy 10 éves Passat, 45 éves, tisztán 350-et keres egy hónap.

Megértem, hogy vannak, akik nagyon "önérzetesek" saját szakjukon, de azért van egy egészséges határ úgy érzem!

2018. máj. 30. 11:09
 12/15 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy aki könnyen,gyorsan 30 éveskorára gazdag akar lenni,annak nem jogásznak kell menni.

És mi van,ha érdekel a jog?

2018. máj. 30. 11:16
 13/15 anonim ***** válasza:
Dekoltázs.
2018. máj. 30. 18:39
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerű és ez minden szakmára értendő nemtől függetlenül.

1. ALÁZAT a szakma iránt

Tanulni, tanulni, tanulni a gyakorlati szakmai életben. Ott lenni, figyelni, járni a nagyvilágot és mindenhonnan, mindenkitől elszívni a tudást. Persze nem idegesítő buzgómócsingként, mert azzal inkább az ellenkezőjét éri el az ember.

2. Ha az egyes pontot jól csináltad, lett egy nagyobb ismeretségi köröd, esetleg már másik állásajánlatod is, akár kicsit több pénzért.

3. Alázat és tanulás.

4. Sikeres ügyek, önbizalom építés, saját magad értékelése és beárazása. Magabiztos fellépés, határozott kiállás, összeszedett beszéd.

5. Alázat és tanulás.

Szerintem röviden tömören ennyi. A siker években mérhető és azt gondolom a legnagyobb dolog ha az ember saját magát nevezi sikeresnek. Én pl. annak érzem magam. Más lehet nem mondaná ezt rám. :)

A siker kulcsa pedig a folyamatos önképzés, az idősebb szakmabeliek tisztelete (rengeteget lehet tőlük tanulni) és a szakma iránti hihetetlen alázat.

2018. máj. 30. 19:00
 15/15 anonim válasza:

7-es válaszoló. Gondolom te is mint sokan mások a pénz miatt választották a jogot utána az orvosit, miután látták, hogy hosszú idő kell míg megtérül. Egyébként orvosként sem kapsz többet mint nettó 120 majd itt Magyarországon. A magánrendelő beindítasához meg ugyanúgy sok tőke kell, akár az irodához. Eléggé eltérő hivatás a kettő és más tulajdonságokat igényel, szóval lehet, hogy orvosból hiány van, de ha valaki nem bírja a boncolást, vért nem fog orvosira menni, hiába fizet később jobban.

Másrészt igen, jogi egyetemek között is óriási a különbség de ha valaki a jobbak pl. ELTE, Szeged, Pázmány közé tartozó jogi karra megy és jó eredménnyel elvégzi, nem igazán szokott problémája lenni. Valóban elrontották anno, hogy megengedték 8 jogi kar legyen és még levelezős is, tudnék kb. mondani 3-4 darabot ahol a minőség, hallgatói kvalitás valóban olyan is, oda pedig nem 300-as pontokkal jelentkeznek, hanem 440 körülivel felsőfokú nyelvvizsgákkal, szalnyelvi ismerettel.

Külföldön amennyiben teszel különbözeti vizsgát, a szaknyelvet nagyon jól beszéled, fogsz tudni jól keresni, jogászok külföldön elismertek, arról nem is beszélve ha nemzetközi irodában dolgozol, kikéred magad xy időre és kint dolgozol nagyon jó pénzért.

Kérdező: kapcsolati illetve pénzügyi tőke, rátermettség, határozottság, sok éves jogi tapasztalat, szaknyelv(ek) magas szintű ismerete.

2018. jún. 11. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!